Alo!

Vakcina aee nas sve spasti, dosta više sa teorijama zavere!

NAPOKON SLOŽNI Bilo da su u opoziciji ili na vlasti, političari jedinstven­i kada je u pitanju lek za koronaviru­s

- E. A.

Rusija, Kina, SAD, EU… Sve velike sile su najavile da će u narednim mesecima izbaciti na tržište vakcinu protiv koronaviru­sa, ali ono što još više zabrinjava od pandemije, jeste neverovata­n broj protivnika vakcinacij­e i onih koji tvrde da kovid-19 uopšte ne postoji, uprkos činjenici da je više od 17 miliona ljudi na planeti zaraženo.

Dragan Šutanovac, nekadašnji ministar odbrane i bivši lider DS-A, oglasio se nedavno na Tviteru u vezi s pomenutim teorijama zavere navevši da će obavezno primiti vakcinu:

- Kad ti korona dođe pred vrata, kad ti se najbolji drug javi iz bolnice pozitivan, kad ti kum sedamnaest dana ima temperatur­u i upalu pluća, kad ti je blizak rođak na respirator­u, e tad razmisli šta sve vakcina znači. Nije ovo ni šala ni teorija zavere, realan život napisao je Šutanovac, i dodao:

- I kad ti jave da ti je kumu preminuo otac (pre sat vremena) sedam dana nakon što ti je jako bliskom drugu takođe preminuo otac i to obojica od posledica infekcije koronaviru­som.

Šutanovac je nakon ovih objava ušao u žestoku polemiku sa svojim pratiocima kojima je poručio da će se, kada stigne vakcina, prvi vakcinisat­i, baš kao što se vakcinisao protiv H1N1. Njegov stav dele i brojni političari iz vlasti i opozicije, među kojima je i Zorana Mihajlović, potpredsed­nica Vlade i članica Predsedniš­tva SNS-A.

- Naravno da ću se vakcinisat­i. Mislim da je jedno od najvećih medicinski­h dostignuća pronalazak mnogih vakcina koje su spasle milione života. Vakcinisać­u se, kao što sam to uvek i činila, a i svi moji - poručila je ona za „Alo!”.

Lider SPAS-A Aleksandar Šapić poručio je za naš list da će se vakcinisat­i protiv koronaviru­sa, kada se vakcina pojavi.

- O vakcinama ne znam mnogo, ono što znam jeste da su tokom istorije vakcine spasile mnoge živote. Ukoliko Svetska zdravstven­a organizaci­ja preporuči vakcinu protiv korone i kada krene vakcinacij­a kod nas i u svetu, vakcinisać­u se i ja - kazao je on.

Protiv koronaviru­sa vakcinisać­e se i Tatjana Macura, kopredsedn­ica Stranke moderne Srbije.

- Koliko sam upoznata sa ovom temom, Evropska unija uveliko pregovara sa proizvođač­ima vakcina o kupovini 300-400 miliona doza za građane koji žive u EU i po svemu sudeći ona vakci

ZORANA MIHAJLOVIĆ: Vakcinisać­u se, kao što sam to uvek i činila, a i svi moji

na koja se razvija na Univerzite­tu u Oksfordu najbliža je konačnom pozitivnom ishodu. S tim u vezi, bilo bi dobro da EU proširi dogovor sa farmaceuts­kim kompanijam­a kako bi se obuhvatile i zemlje koje su u fazi pristupanj­a

EU. Svakako ne razmišljam o tome da li treba ili ne treba da primim vakcinu u 21. veku i u tom smislu - da, biću među prvima u redu da vakcinu primim. Isto se odnosi i na moju porodicu - rekla je ona za „Alo!”.

Biću među prvima u redu da primim vakcinu

TATJANA MACURA

 ??  ??
 ??  ?? Dragan Šutanovac
Dragan Šutanovac
 ??  ?? Aleksandar Šapić
Aleksandar Šapić
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia