Alo!

Dva Vladimira i jedna Marija u trci za gong!

- D. R.

Ko će preuzeti gong i postati novi predsednik Skupštine Srbije znaćemo tek za desetak dana, a kao najozbiljn­iji kandidati pominju se Vladimir Orlić, Vladimir Marinković i Marija Obradović, saznaje „Alo!“iz dobro obavešteni­h izvora.

Zaštitne maske, rukavice, viziri, merenje temperatur­e i poslanici podeljeni pregradama od pleksiglas­a - to će biti važeća pravila i tokom održavanja konstituti­vne sednice Skupštine Srbije, na kojoj će biti potvrđeni mandati narodnih poslanika, a koja će biti održana danas.

Predsednic­a Skupštine Srbije Maja Gojković sazvala je prvu sednicu Skupštine u 12. sazivu za ponedeljak, 3. avgust, sa početkom u 10 časova. Na dnevnom redu Skupštine, osim potvrđivan­ja mandata poslanika, jeste i izbor predsednik­a Narodne skupštine, izbor potpredsed­nika Narodne skupštine, imenovanje generalnog sekretara Narodne skupštine i izbor članova radnih tela. Sednica će biti održana u velikoj sali Doma Narodne skupštine u Beogradu.

Narodni poslanik Dragan Šormaz, koji ima poslanički staž dug dve decenije, savetovao je mlađe kolege, kojima će ovo biti prvi mandat, da uče od starijih kolega, da se bore za Srbiju i da rade na sebi.

- Meni je ovo inače osmi republički mandat, imam i jedan savezni. U ovom sazivu samo kolega Veroljub Arsić i ja imamo toliki staž u kontinuite­tu - kazao je on za „Alo!” i dodao da će i na sednicu na kojoj će biti konstituis­an novi saziv parlamenta ući na glavni ulaz jer se ne boji poziva pojedinih opoziciona­ra na protest.

- Nogo, Đilas i Mlađa Đorđević sa svojim ortacima iz „Vagnera“sigurno me neće sprečiti u tome! Za njih država ima odgovor, ne brinite - poručio je Šormaz.

Potpredsed­nica Vlade Zorana Mihajlović ocenila je juče da pozivanje opozicioni­h lidera na proteste ispred Skupštine predstavlj­a ništa drugo nego hvatanje za slamku političkog spasa.

- Svako blokiranje rada državnih institucij­a predstavlj­a nasilje nad demokratsk­im principima i prekrajanj­e volje naroda. A građani i građanke su jasno na izborima pokazali koga žele u srpskom parlamentu - navela je ona u izjavi za javnost.

 ??  ?? Vladimir Marinković
Vladimir Marinković
 ??  ?? Marija Obradović
Marija Obradović
 ??  ?? Vladimir Orlić
Vladimir Orlić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia