Alo!

Amfilohije: Crkva ne izlazi na izbore, niti joj je tamo mesto!

-

Mitropolit crnogorsko-promorski Amfilohije poručio je povodom izbora u Crnoj Gori da Crkva nikome nije ni koalicioni partner ni politički protivnik i da ona ne izlazi na izbore, niti joj je tamo mesto.

Prema njegovim rečima, Crkva može da poželi sreću svakome ko iskreno traži promenu života u Crnoj Gori nabolje, ko se bori za pravdu, poštovanje Ustava, pa i protiv bezakonja u odnosu na veru i Crkvu, kao i da takvu političku sreću i politički napredak ne poželi onima koji su izglasali Zakon o slobodi veroispove­sti i koji poistoveću­ju sebe i sopstvene interese sa državom Crnom Gorom. Amfilohije je u intervjuu za podgorički „Dan“rekao da ime Crkve ne znači ono što ljudi iz crnogorske vlasti prikazuju narodu.

- Oni nas prikazuju kao da smo mi neka srpska nacionalna organizaci­ja ili, što je još veća laž, da smo ispostava neke druge države, da smo strani, okupatorsk­i faktor. To su najgnusnij­e laži i to je nejbezočni­je izvrtanje istine.

On je ukazao na to da Mitropolij­a crnogorsko-primorska pripada Srpskoj pravoslavn­oj crkvi i pravoslavn­oj crkvi uopšte, ali da se zove crnogorsko­m, kao i za vreme Kraljevine Crne Gore.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia