Alo!

Golman zvani MALER!

Hrabri Mladen Živković, čuvar mreže Napretka iz Kruševca, ponovo završio u bolnici, sada mu je polomljena čašica kolena

- M. TOPALOVIĆ

Kada je „Generacija 5“stvarala legendarni hit „Najjači ostaju“, svakako nije mislila na golmana Mladena Živkovića (30). Rođeni Požarevlja­nin promenio je veliki broj klubova u Srbiji, ali to nije sprečilo povrede da ga u stopu prate. Samo snagom volje i zahvaljuju­ći sportskom životu uspeo je dva puta da pobedi i vrati se na teren. Sada je pred trećim izazovom!

Sudar sa Markovićem, na utakmici Napredak-partizan, uslovio je da se u Mladenovom životu ponovo pojave kola Hitne pomoći. Čak treći put u poslednje če tiri godine!

Na pitanje iz redakcije „Alo!“„Mladene, kako si?“, uzvraća vrlo ljubazno.

- Hvala na pitanju, znao sam i za bolje dane - kaže stasiti čuvar mreže za „Alo!“, dok lekari pokušavaju da ga smeste u sobu Kliničkog centra u Beogradu, gde je ekspresno prebačen iz Kruševca.

Operacija je neminovna, a za optimizam ima razloga.

- Nemam bolove i čekam operaciju, pošto sam zadobio frakturu petele (čašica kolena) prilikom sudara. Mogu da kukam i proklinjem sudbinu, ali od toga nema ništa. Ohrabrio me je hirurg rečima da ligamenti nisu povređeni. Od mehaničkog udara pukla je petela koja ima zaštitničk­u funkciju. Operacija nije teška. Ugradiće mi šine koje će sve da povežu, a kada sraste sledi dvomesečna pauza - kaže Živković koji je očigledno psihički ojačao pošto je navikao na teške povrede.

Izreka kaže da pojedini fudbaleri „idu glavom gde neko ne bi ni nogom“, a Živković (188 cm) ide kompletnim telom.

Još je u svežem sećanju događaj iz 2016. sa utakmice Novi Pazar - Crvena zvezda. Živković je i tada završio u bolnici. U sudaru sa Predragom Sikimićem, koji ga je nehotice udario u glavu, Živković je doživeo više preloma jagodične kosti i nosa. Kada se sve sabralo - osam preloma na licu hrabrog golmana.

- Gde god sam branio nastradao sam. Kada se prisetim događaja iz Novog Pazara, ispada da sam još i dobro prošao - priseća se Živković, koji je svoju veliličinu dokazao u danima koji su usledili.

Naime, Sikimić je najpre kažnjen sa tri meseca suspenzije, ali je usledio veleobrt. Iz bolničke postelje oglasio se Živković sa molbom za disciplins­ku komisiju da se Sikimiću smanji kazna jer nije imao nameru da ga povredi. - Ne verujem da u sportu postoji namera da se povredi kolega. Ipak, svi jedemo isti hleb - trezveno razmišlja Živković. Dve godine kasnije, dok je čuvao mrežu niškog Radničkog, saigrači su ga izneli sa terena.

- Pukla mi je zadnja loža. Usledila je duga pauza, ali bar sam doživeo i jednu klasičnu sportsku povredu - pomalo u šali zaključio je golman kome želimo brz oporavak, a isto je učinila i PR služba FK Partizan, koja je kontaktira­la s njim.

 ??  ?? Osam preloma: Živković posle duela sa Sikimićem
Osam preloma: Živković posle duela sa Sikimićem
 ??  ?? Ponovo u problemu: Živkovića iznose sa terena u Kruševcu
Ponovo u problemu: Živkovića iznose sa terena u Kruševcu
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia