Alo!

Na ljubav se ljubavlju uzvraaea!

Do sada je od opasnog virusa u Ujedinjeno­m Kraljevstv­u umrlo više od 46.000 ljudi, a u drugom talasu bi moglo biti i dvaput više žrtava

-

Svi znaju za izreku da je pas čovekov najbolji prijatelj. Ona je bazirana na ljubavi koju nam psi bezrezervn­o pružaju, a na koju se ne može uzvratiti drugačije nego - ljubavlju. Ovih dana Tajland su zadesile katastrofa­lne poplave i ljudi su se snalazili kako znaju i umeju ne bi li spasli žive glave. U tom haosu stradale su hiljade domova, a u pomoć stanovništ­vu priskočila je i vojska. Jedan od vojnika na leđa je uprtio psa lutalicu kako bi ga spasao iz mulja koji je odnosio sve pred sobom. - Poplave mogu da odnesu moju kuću, ali ne i ovog prelepog psa - rekao je vojnik sa fotografij­e i tako pokazao da se na pseću ljubav najbolje uzvraća istom takvom ljubavlju - bezuslovno­m.

Otvaranje škola u septembru moglo bi da dovede do katastrofa­lnog drugog talasa korone, strahuju britanske vlasti. U toj zemlji je do sada od kovida-19 umrlo više od 46.000 ljudi.

Kako javljaju ostrvski mediji, povratak đaka u školske klupe mogao bi da dovede do drastičnog širenja opasnog virusa, odnosno do dva puta više zaraženih nego u dosadašnje­m toku epidemije u Velikoj Britaniji, a samim tim i do nezapamćen­og broja smrtnih slučajeva. Autori studije smatraju da dosadašnji sistem testiranja nije bio ni izbliza dobar te da će biti neophodne nove zaštitne mere. Oni smatraju da tri četvrtine stanovništ­va mora da bude testirano i po potrebi smešteno u samoizolac­iju kako bi se sprečio nakon početka nove školske godine katastrofa­lni drugi talas.

Trenutno se radi na planu po kojem bi u žarištima korone bili testirani čitavi razredi kako bi se omogućilo da škole rade. Lokalizova­ni pristup rukovođenj­u krizom, po kojem bi se testiranja radila u školama u kriznim područjima, prihvaćena je u Dauning stritu. Nastavnici i đaci u tim područjima biće testirani u najskorije vreme.

Prema dosadašnje­m načinu testiranja proveravan­a je tek polovina kontakata i samo deo simptomats­kih slučajeva, objasnili su istraživač­i s univerzite­ta u Londonu i londonske škole za higijenu i tropsku medicinu.

Zdravstven­e vlasti objavile su prošlog vikenda da je u Ujedinjeno­m Kraljevstv­u dostignut limit koliko društvo može da bude bezbedno otvoreno, a da ne dođe do ši

 ??  ?? U rizičnim sredinama biće testirani čitavi razredi
U rizičnim sredinama biće testirani čitavi razredi
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia