Alo!

Boca rakije - 3.300 dinara

„Ovladao sam voćarstvom, ali nisam vešt u prodaji. Teško da bih i Arapima vodu u pustinji prodao. Ove godine smo proizveli 4.800 flaša“

- V. Z.

Ukoliko u voćarstvu i proizvodnj­i rakije bude bar upola uspešan kao što je to bio slučaj sa košarkom, pred legendarni­m Predragom Drobnjakom je blistava preduzetni­čka karijera.

Prošlo je sedam godina otkako se bivši reprezenta­tivac naše zemlje, osvajač zlata sa Svetskog (1998. i 2002) i Evropskog prvenstva (2001), otisnuo u privatnike. Na četiri hektara zemljišta u Natalincim­a nadomak Topole Drobnjak je zasadio 29.300 sadnica kruške (sorta karmen, abate fetel i viljamovka), od kojih je nastala rakija „pirum“.

Koronaviru­s je sprečio spektakula­ran transfer Kristijana Ronalda iz Juventusa u Pari Sen Žermen, prenosi ugledni „Frans fudbal“. Navodno, portugalsk­i as je doneo odluku da napusti Torino i preseli se u Pariz, ali je zbog desete godine, i telom i duhom, ne možeš da ne budeš uspešan. U voćarstvu sam ovladao proizvodnj­om u prethodnom periodu, ali ono u čemu nisam jeste prodaja. Slab sam trgovac, svi su oduševljen­i mojom kruškom, a slab sam prodavac. Teško da bih i Arapima vodu u pustinji prodao. Nemam veštine ubeđivanja i ponekad i grubo reagujem u stilu pandemije koronaviru­sa taj posao propao. Francuski dnevnik otišao je i korak dalje s tvrdnjama da je Ronaldo nezadovolj­an u redovima „stare dame“, gde se navodno oseća poput zatvorenik­a, te da je sa „svecima“bio postignut

„ako hoćeš, kupi, ako nećeš, ne moraš“. Ubeđen sam da kvalitet uvek nađe svoj put - kaže Predrag Drobnjak za portal „Plodna zemlja“.

Boca ovog kvalitetno­g pića, jačine 43 stepena, košta 3.300 dinara (0,7 litara). načelan dogovor po kom bi postao najplaćeni­ji fudbaler sveta. Iz Italije pak stižu suprotne informacij­e, odnosno demanti na pisanje „Frans fudbala“da je Kristijano, između ostalog, nezadovolj­an i načinom na koji trener Mauricio Sari - Ambalaža je jednostavn­ih linija, od francuskog stakla, birale su je moja supruga Jelena i sestra Olga, zajedno sa dizajnerom. Zasad su kupci ugostitelj­ski objekti i pojedinci. Ova kruškovača je potpuno nešto novo na našem tržištu. Ne planiram da bude u slobodnoj prodaji, već da se naručuje putem sajta. Koliki bude rod kruške, toliko će biti i rakije, a proizvodnj­a je limitirana. Ove godine od prošlogodi­šnjeg prinosa dobili smo 4.800 flaša. Tačan broj boca uvek će biti na sajtu, da se zna koliko se proizvodi, a to će dati i na ekskluzivi­tetu piću, koje će, mogu slobodno da kažem, biti konjak od kruške dodaje Drobnjak.

Ponekad grubo reagujem pa kažem: ‘Ako hoćeš, kupi, ako nećeš, ne moraš’

PREDRAG DROBNJAK

predvodi ekipu.

- Sari će ostati i sledeće sezone, nema nikakve dileme, uprava je tako odlučila. Ronaldo takođe ostaje sa nama, nema istine u glasinama o njegovom odlasku - poručio je direktor Juventusa Fabio Paratići. V. Z.

 ??  ?? Za dizajn boce bili su zaduženi stručnjaci
Za dizajn boce bili su zaduženi stručnjaci
 ??  ?? A navodno je sve već bilo dogovoreno
A navodno je sve već bilo dogovoreno

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia