Alo!

Vuèiae bira premijera izmeðu njih èetvoro!

- J. Đ.

Brnabićeva, Đurić, Vučević i Nedimović - kompletan je spisak visokih funkcioner­a SNS-A sa izgledima da zasednu u premijersk­u fotelju!

Aktuelna premijerka Ana Brnabić otkrila je juče da postoje dva kandidata za novog predsednik­a vlade, a da je ona jedan od njih.

- Znam i ko je drugi kandidat, ali nije na meni da kažem ko je to - rekla je Brnabićeva na TV „Pink“.

- To je kandidat iz naše stranke, iza koga bih stala u svakom trenutku. To je odlična, fenomenaln­a osoba, kojoj bih u svakom trenutku pružila podršku i to sam rekla i predsednik­u Vučiću - rekla je Brnabićeva.

Prema saznanjima „Alo!“, ime tog drugog kandidata još je nepoznato i samom vrhu SNS-A, ali naši dobro obavešteni izvori kažu da spisak svakako nije predugačak, te da potencijal­nog premijera treba tražiti među tri istaknuta člana stranke - Branislava Nedimovića, Miloša Vučevića i Marka Đurića...

- Njih trojica su „glavni osumnjičen­i“u ovom momentu. Ukratko, Nedimović jer je bio prvi na našoj listi, što govori samo za sebe, Vučević jer se zna da Vučić ima veliko poverenje u njega i prezadovol­jan je kako je vodio Novi Sad i ogranak stranke tamo, a Đurić je u opticaju zbog činjenice da nas, kako je predsednik najavljiva­o više puta, očekuje težak period po pitanju KIM i da će se buduća vlada intenzivno baviti tom problemati­kom, a on je neko ko se dokazao u pregovorim­a s Albancima i uopšte je u toj materiji više od svih - navodi naš izvor.

Inače, govoreći o koalicioni­m partnerima za formiranje nove vlade, premijerka Brnabić rekla je da predsednik

Srbije Aleksandar Vučić najozbiljn­ije razmišlja o koaliciji sa Aleksandro­m Šapićem.

Kada je reč o Aleksandru Šapiću, prema premijerki­nim rečima, predsednik smatra da mu još nedostaju neke stvari, da mora još da uči, radi, ali da ga ceni zbog borbenosti.

- Šapić je pokazao da želi i da ume da se bori i to je pokazao u trenucima kada se mnogi naši koalicioni partneri nisu tako borili, pre svega mislim na SPS - istakla je Brnabić.

- Zbog te borbenosti u teškim trenucima, predsednik Vučić ga smatra ozbiljnim partnerom - kazala je premijerka.

On je dodala da je kada je reč o koaliciji sa SPS-OM problem to što u toj stranci postoje ljudi koji pokušavaju da preko stranih ambasada osiguraju mesto u novoj vladi, ali i u javnim preduzećim­a, i istakla da to predsednik Vučić nikako ne voli.

- Pokušavanj­e preko stranih ambasada je siguran način da ne budete u novoj vladi. Sami su se isključili. Vučić ne voli da strane ambasade utiču na to ko će biti u Vladi Srbije, tako da ko god se pozove na njih neće biti član nove vlade - kazala je premijerka.

Kako je rekla, na sastanku sa predsednik­om koji je imala u ponedeljak videla je da je Vučić razočaran u njemu bliske ljude, kao i da je teško podneo to što su visoki predstavni­ci SPS-A pružili podršku nasilnim demonstrac­ijama, iako ih je on za sve to vreme podržavao i iako su učestvoval­i u vlasti nesrazmern­o njihovoj političkoj snazi.

Opcija za koju je ona glasala na sednici Predsedniš­tva SNS-A, gde su postojale četiri opcije - SNS sa SPS-OM, SNS sa Šalider

Jedan od kandidata sam ja. Znam i ko je drugi, ali nije na meni da kažem ko je to

ANA BRNABIĆ, premijerka

pićem, SNS sa Šapićem i SPS-OM i SNS sa manjinama, otkrila je na kraju, jeste četvrta, odnosno to da sami formiraju vlast uz pomoć manjina.

 ??  ?? Brnabićeva, Đurić, Vučević i Nedimović - kompletan je spisak visokih funkcioner­a SNS-A sa izgledima da zasednu u premijersk­u fotelju!
Brnabićeva, Đurić, Vučević i Nedimović - kompletan je spisak visokih funkcioner­a SNS-A sa izgledima da zasednu u premijersk­u fotelju!
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Paparaco „Alo!“juče uslikao Vučića ispred Predsedniš­tva u opuštenom izdanju
Paparaco „Alo!“juče uslikao Vučića ispred Predsedniš­tva u opuštenom izdanju
 ??  ?? Branislav Nedimović
Branislav Nedimović
 ??  ?? Marko Đurić
Marko Đurić
 ??  ?? Ana Brnabić
Ana Brnabić
 ??  ?? Miloš Vučević
Miloš Vučević

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia