Alo!

Ljubav jaèa od korone!

- MIRJANA JEMOVIĆ MAČUŽIĆ

Dragana (64) i Stamenko (65) zajedno pobedili virus, pa za „Alo!“poruèuju:

Najradije bih sve one koji su neodgovorn­i obukla u skafandere koje nose lekari i sestre, pa im stavila i rukavice, i maske, i vizire, i u svoj toj opremi ostavila ih na suncu da vide kako je zdravstven­im radnicima, KOJI SE MESECIMA MUČE

DRAGANA JOVANOVIĆ

Kada sam videla da ga iznose na nosilima, srce mi se kidalo. Ne mogu to da opišem. Plašila sam se za njega, ali sam ipak sve vreme verovala da će BITI JAČI OD BOLESTI I DA ĆEMO USKORO OPET BITI zajedno

DRAGANA JOVANOVIĆ

Supružnici iz kruševačko­g gerontološ­kog centra, uprkos hroničnim bolestima i lošem imunitetu, pobedili su koronu, a tokom borbe sa virusom najveće muke nisu im zadavali ni temperatur­a ni kašalj, već razdvojeno­st. Dragana Jovanović (64) i Stamenko Gligorijev­ić (65) za „Alo!“kažu da je njihov recept za pobedu jaka ljubav, jer samo uz nju vitamini i lekovi mogu da deluju.

Dragana i Stamenko upoznali su se u gerontološ­kom centru u Kruševcu, gde su prvo igrali karte, a onda se iz druženja rodila ljubav.

- Kad sam upoznala Stamenka, prvo sam ga pitala gde si bio do sada?!, jer sam pomislila da je on savršen čovek za mene. On je odgovorio - pa preko Drine, bili smo daleko, složili smo se da nas je kilometraž­a razdvajala godinama, ali sudbina nas je spojila. Zahvaljuju­ći našoj jakoj ljubavi, pobedili smo i ovu opaku bolest - počinje svoju priču za „Alo!“Dragana i dodaje nisu ni pomišljali da ih izolovane u garsonjeri gerontološ­kog centa virus može zakačiti, jer su im u „kuću“ulazile samo medicinska sestra i čistačica.

- Ja sam se prva razbolela i otišla u bolnicu. Kada sam saznala da sam pozitivna, prvo sam pomislila na Stamenka. On ima probleme sa disajnim putevima i bojala sam se da ne bi dobro podneo bolest, pa sam se nadala da je izbegao virus. Znate, kada je u pitanju neko koga volite, uvek više brinete za njega nego za sebe - priseća se Dragana, koja je i sama nedavno imala tri operacije, i zdravlje joj, kako kaže, nije baš u zavidnom stanju.

Samo dva dana kasnije, za njom je u kruševačku bolnicu na infektivno odeljenje došao Stamenko, ali je posle nekoliko dana zbog lošeg zdravstven­og stanja morao da bude prebačen u KBC Zemun.

- Kada sam videla da ga iznose na nosilima, srce mi se kidalo. Ne mogu to da opišem. Plašila sam se za njega, ali sam ipak sve vreme verovala

da će biti jači od bolesti i da ćemo uskoro opet biti zajedno. Snagu mi je davalo to što smo non-stop bili na vezi, pa sam uvek znala kako je, gde je, da li je dobio terapiju - priča Dragana i dodaje da je najsrećnij­a bila kada su oboje u rukama imali negativne rezultate testa.

- Bili smo presrećni! Kad sam dobila drugi negativan test, to mi je bilo kao očekivano, a kada sam saznala da je i on negativan, to je bila prava radost - kaže naša sagovornic­a.

Nakon svega što su prošli, kažu da ih ništa ne može iznervirat­i, osim neodgovorn­ih ljudi.

- Poludim kada vidim da se okupljaju, idu bez maski, jure u kafiće kao da im život od toga zavisi. A u stvari tako ugrožavaju ne samo svoj već i tuđe živote. Najradije bih sve one koji su neodgovorn­i obukla u skafandere koje nose lekari i sestre, pa im stavila i rukavice, i maske, i vizire i u svoj toj opremi ostavila na suncu jednu smenu, da vide kako je zdravstven­im radnicima, koji se mesecima muče zbog takvih kao što su oni - zaključila je Dragana.

 ??  ??
 ??  ?? Kada je u pitanju neko koga volite, uvek više brinete za njega nego za sebe: Dragana i Stamenko ponovo uživaju u zajednički­m trenucima
Kada je u pitanju neko koga volite, uvek više brinete za njega nego za sebe: Dragana i Stamenko ponovo uživaju u zajednički­m trenucima
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia