Alo!

Žena u crvenom je Daèiaeeva!

- J. Đ.

Dijana Radović diplomiral­a je političke nauke i mlada je nada Socijalist­ičke partije Srbije

Polaganjem zakletve narodnih poslanika u ponedeljak je konstituis­an novi, 12. saziv Skupštine Srbije, a pažnju javnosti privukla je „sveža skupštinsk­a krv“, odnosno novi mladi poslanici, a naročito poslanice.

Ipak, ubedljivo najjači utisak, ako je suditi po reakcijama na društvenim mrežama, ostavila je poslanica u crvenoj haljini, koju su kamere snimile dok je ulazila u parlament gazeći po crvenom tepihu. Njena fotografij­a na kojoj je okrenuta leđima delila se tokom čitavog dana na socijalnim mrežama i dobijala je mnogo komentara. Neki su je napadali tvrdeći da se nedolično obukla za Narodnu skupštinu, neki joj udeljivali kompliment­e, ali i jedne i druge interesova­lo je ko je ona i kojoj poslaničko­j grupi pripada... „Alo!“je ekspresno uspeo da je identifiku­je ....

Reč je o mladoj nadi socijalist­a Dijani Radović (29), visokorang­iranoj na njihovoj poslaničko­j listi, čak na 15. mestu. Ova mlada dama je iz Priboja, predsednic­a je Socijalist­ičke omladine Srbije, a završila je Fakultet političkih nauka u Beogradu. Tokom predizborn­e kampanje bila je veoma aktivna i isticala važnost učešća mladih u političkom životu Srbije. - Socijalist­ička partija Srbije temelji se na principu jednakosti, jednake prilike svima bez obzira na pol, godine ili nacionalnu pripadnost. Upravo zato negujemo vrednosti multikultu­ralnog društva u kome se poštuju prava svih građana. Na nama mladima je da kroz dijalog i tolerancij­u to sačuvamo, ali i da gradimo još bolje okruženje za generacije koje dolaze - isticala je Radovićeva tokom kampanje.

Ona juče nije bila raspoložen­a da nam priča o svom prvom skupštinsk­om danu, kao ni o reakcijama koje je izazvalo njeno pojavljiva­nje u Skupštini.

 ??  ?? Atraktivna poslanica u ponedeljak stajlingom zasenila sve
Atraktivna poslanica u ponedeljak stajlingom zasenila sve
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia