Alo!

Obdukcija potvrdila utapanje, ne zna se da li mu je preaeeno?

- N. G. - E. S.

Misterija! Posle utapanja Aleksandra P. (19) iz sela Lukomir kod Žitorađe u Bubličkom jezeru pojavila se sumnja da je mladić ubijen i bačen u vodu, a pojedini meštani tog sela čak pominju da su mu navodni dugovi došli glave!

Međutim, rezultati obdukcije ukazuju na to da se mladić definitivn­o utopio, ali se čeka da istraga proveri da li je pre toga bio u opasnosti i da li mu je neko pretio.

Telo mladića pronađeno je u utorak oko 6.30 u jezeru, posle gotovo dvodnevne potrage. Prema prvim informacij­ama, Aleksandar je 2. avgusta sa društvom otišao na jezero, a posle kupanja nije izašao iz vode. Očevici kažu da su na obali ostale samo njegove papuče i mobilni telefon, a da je mladić nestao pod vodom.

- Pojavile su se sumnje da je smrt možda nasilna. Neki pominju da je ubijen i bačen u vodu jer je navodno jedna starija žena ispričala „da je videla nekoliko mladića kako iz džipa bacaju njegovo telo u jezero“. Pominje se i verzija da je Aleksandar dugovao novac nekome iz društva sa kojim je bio na jezeru i da je pre toga rekao mlađoj sestri da će se brzo vratiti - navodi naš izvor blizak istrazi.

Kako saznajemo, nekoliko osoba je saslušano u policiji zbog misteriozn­og utapanja.

- Nema ničeg sumnjivog u ovom slučaju. Prijavljen je njegov nestanak, a posle toga je nađeno njegovo telo. Policija je obavila svoj deo posla i za sada nema sumnji da je reč o nasilnoj smrti. Više osoba je saslušano, ali zasad nema ničeg sumnjivog - navodi naš sagovornik.

Mikica Milenković, viši javni tužilac u Prokuplju, potvrdio je za „Alo!“da se mladić utopio u Bubličkom jezeru.

- Po pronalažen­ju tela, u skladu s procedurom, naložena je obdukcija, koja je potvrdila da se utopio. Ostali nalazi će biti gotovi za četiri do pet dana. Policija prikuplja informacij­e da bi se utvrdilo kako je došlo do utapanja. Saslušani su njegovi drugovi sa kojima je bio na jezeru. Trenutno nema osumnjičen­ih niti uhapšenih, nešto više će se znati kada stignu ostali nalazi - kaže Milenković za „Alo!“.

Sahrana mladića biće zakazana naknadno.

Ostali nalazi će biti gotovi za četiri do pet dana. Njegovi drugovi kažu da je ušao u vodu i nestao

TUŽILAC

 ??  ?? Potraga trajala dva dana: Aleksandar P. (19)
Potraga trajala dva dana: Aleksandar P. (19)

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia