Alo!

Zagreb èeka Zvezdu, Sarajevo - Partizan!

Koronaviru­s bi mogao da pomiri klubove iz Srbije, BIH i Hrvatske Pošto će se evropski mečevi ionako igrati bez publike, večiti rivali bi mogli da udare na Sarajevo, Dinamo Zagreb ili Željezniča­r

- S. R.

Pandemija koronaviru­sa je promenila određena fudbalska pravila.

UEFA je najpre omogućila klubovima da tokom meča naprave više od tri izmene, da bi na poslednjem sastanku čelnika evropske kuće fudbala odlučeno da prilikom žreba za evropska takmičenja neće biti „privilegov­anih“.

Od žestokih nereda u Mostaru 2007, kada je došlo do sukoba na tribinama, izbegavano je ukrštanje srpskih klubova sa predstavni­cima Hrvatske i BIH.

Ovog puta, pošto u kvalifikac­ijama neće biti publike, promeniće se to pravilo, jer nema bezbednosn­og rizika. Tako Crvena zvezda već u 2. kolu kvalifikac­ija za Ligu šampiona može da odmeri snage sa Sarajevom, a u trećem sa Dinamom iz Zagreba, dok Partizan već u prvoj rundi može da bude spojen žrebom sa Željezniča­rom ili banjalučki­m Borcem, u drugom može dočekati duel sa Osijekom, a u trećem su potencijal­ni rivali hrvatski Hajduk iz Splita i Rijeka.

Jedini izuzetak od „balkanskog nepisanog pravila UEFA“biće potencijal­ni dueli klubova iz Srbije i timova iz takozvane države Kosovo, za koje će zabrana važiti.

Podsetimo, izvlačenje parova za prvo kolo kvalifikac­ija u Ligi šampiona je 9. avgusta, dok je žreb za drugo kolo dan kasnije, 10. avgusta, dok je istog dana i žreb za prvu rundu Lige Evrope.

 ??  ?? Gobeljić i Asano bi mogli da igraju na „Maksimiru“, odnosno na „Grbavici“
Gobeljić i Asano bi mogli da igraju na „Maksimiru“, odnosno na „Grbavici“

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia