Alo!

SPS je mesto u opoziciji!

- D. R.

Novi fajt na relaciji socijalist­a i naprednjak­a! Milutin Mrkonjić, počasni predsednik SPS-A i narodni poslanik, rekao je da „nema šanse da se nova vlada formira bez socijalist­a”. S druge strane, Dragan Šormaz, poslanik SNS-A, ne odustaje od svojih tvrdnji da SPS treba da ostane u opoziciji.

- Iako do sada nije bilo konkretnih razgovora Aleksandra Vučića i Ivice Dačića, siguran sam da nova vlada neće biti formirana bez našeg učešća. Postoji više razloga zbog kojih socijalist­i moraju da budu deo vlasti - rekao je Mrkonjić i naveo da izborni rezultat koji su ostvarili socijalist­i na prethodnim izborima nije jedini razlog da budu pozvani u vladu.

- Vlada ne treba da se podmlađuje. Vlada nije Skupština. Vladi su potrebni dokazani stručnjaci, a SPS je najjača stranka u Srbiji kada su u pitanju kadrovi i stručnjaci. U vladi nema mesta za pripravnik­e - ocenio je počasni predsednik SPS-A.

S druge strane, narodni poslanik SNS-A za „Alo!“ poručuje da je Mrkonjić pravi argument zbog kojeg SPS treba da ostane u opoziciji.

- On prvo, što je meni jasno, kao komunista ne razume ulogu Narodne skupštine i vlade. Narodnoj skupštini je uvek potrebna sveža krv, ali o tome odlučuju građani, ona je narodna volja, a samim tim i svetinja. Vlada je volja Narodne skupštine i samim tim ima manji značaj od Skupštine - kazao je on i dodao da su kadrovi SPS-A upropastil­i Srbiju.

- Njihovi kadrovi su bili najgori u svim vladama posle 2000. godine! Na kraju, rezultati izbora su pokazali da samo SNS ima podršku naroda, samim tim ima obavezu i odgovornos­t za naredni period i zato mora da formira vladu samo sa partijama nacionalni­h manjina. Sve ostalo bi bila greška! SPS je imao očajan rezultat i napominjem da su mnoge partije u ranijim izborima imale bolji rezultat nego SPS danas, pa su ostajale u opoziciji - SRS, DSS i DS - zaključio je Šormaz.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia