Alo!

Godfri: SAD aee podržati Srbiju na putu ka EU

-

Entoni Godfri, ambasador SAD u Srbiji, gostujući na Televiziji „Hepi“poručio je da će SAD podržati Srbiju na putu ka EU jer Americi ne treba slaba Srbija.

- Podržaćemo Srbiju u naporima za članstvo u Evropskoj uniji, priznajem, to je i naš cilj, nama odgovara. Cilj nam je da Srbija bude stabilna država, dobra sa susedima. Priznajem, ciljevi Rusije i EU nisu isti, ali većina Srba zna da je Evropa najbolji izbor za Srbiju, a moj posao je da ostvarite taj cilj - rekao je Godfri, koga je novinar Milomir Marić potom upitao:

- Kada ćemo biti ponovo američki ljubimci, mi se osećamo kao ostavljeni ljubavnici, kada će prestati priče u Americi da su Srbi varvari? - upitao je Marić gosta.

- Najpre se ne slažem da ljudi misle da su Srbi varvarska nacija. Srbi imaju ponosnu istoriju, toliki potencijal... Zato toliko i podržavamo Srbiju, zato je predsednik Donald Tramp i postavio Ričarda Grenela za svog posrednika u razgovorim­a između Beograda

i Priština, to je dokaz da se Srbiji poklanja mnogo pažnje - odgovorio je Godfri i istakao da Srbija i SAD ne treba da obraćaju pažnju na period kada su imale loše odnose.

- Smatram da ne treba da se fokusiramo na kratak period u kojem naši odnosi nisu bili dobri, nego na prošle dobre odnose, kao i buduće - istakao je Godfri.

Ambasador SAD je podvukao da ekonomska moć Srbije raste.

- Srbija je dobro mesto za investicij­e, privlačno, pa i za američke investitor­e. Privreda je bila uspešnija pre krize i nadam se da će takva biti i ubuduće - naglasio je Godfri.

- Divim se trudu predsednik­a Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić u vezi sa spajanjem i saradnjom sa drugim državama. Mi danas Srbiju vidimo kao vođu na Balkanu - zaključio je on.

Srbi imaju ponosnu istoriju

ENTONI GODFRI, ambasador SAD u Srbiji

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia