Alo!

Crnogorac „uzijem” hteo da likvidira Runja

- H. A.

Protiv Miloša Miljanović­a (33) podignuta je optužnica u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu zbog sumnje da je pokušao da ubije Nikšićanin­a Miloša Nilovića (31) zvanog Runjo, kada je 11. maja sa „uzijem” upao u kafić na Vračaru.

Pored teškog ubistva u pokušaju, Miljanović se tereti i za nedozvolje­no nošenje oružja. Optužnica protiv njega usledila je posle saslušanja svih svedoka i veštačenja oružja.

- On se tereti da je pokušao da ubije Miloša Nilovića Runja, koji se povezuje sa škaljarski­m klanom. Nilović i njegova dva prijatelja, Nikola Kovačević (39) i Vojislav Kostić (39), koji su sedeli zajedno u trenutku upada, ispričali su da je maskirani muškarac sa oružjem ušao u kafić i da su se tad svi razbežali. Oni se nisu pridružili krivičnom gonjenju osumnjičen­og - kaže naš izvor blizak istrazi.

Za ovo krivično delo, teško ubistvo u pokušaju, koje se Miljanović­u stavlja na teret, zaprećena je kazna od 10 godina do doživotnog zatvora. Za nošenje

Advokat Nikola Nikolić kaže DA protiv MILJANOVIĆ­A nema Dovoljno Dokaza

oružja preti mu od šest meseci do pet godina zatvora.

Branilac optuženog Miljanović­a, poznati beogradski advokat Nikola Nikolić, kratko je prokomenta­risao podizanje optužnice.

- Na osnovu dokaza navedenih u optužnici može se zaključiti da tužilaštvo nema dovoljno dokaza da ga tereti za pokušaj teškog ubistva. Što se tiče nošenja oružja, to je nesporno utvrđeno - kaže Nikolić.

Miljanović je rodom iz Herceg Novog, a navodno je povezan sa kavačkim klanom. On je, kako se sumnja, maskiran i naoružan ušetao u lokal gde je sedeo Nilović u društvu Kovačevića i Kostića.

Runjo nije hteo da se pridruži krivičnom gonjenju Miloša MILJANOVIĆ­A, koji JE navodno povezan sa kavačkim klanom

 ??  ?? Novljaninu za nošenje oružja preti od šest meseci do pet godina zatvora
Novljaninu za nošenje oružja preti od šest meseci do pet godina zatvora

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia