Alo!

Isidoru sahranjuju pored Olivera Ivanoviaea

- V. Đ.

Srpskog šahovskog majstora, pisca i novinara Dimitrija Bjelicu (84) zadesila je teška sudbina! Kao roditelj i otac doživeo je da dočeka smrt ćerke Isidore Bjelice (53), a njene poslednje dane u bolnici, kako kaže, zauvek će pamtiti.

Tugu koja ga razara zbog gubitka jedinice trudiće se da nadomesti lepim sećanjima na nju i svoje misli usmeri na unuka Lava Grigorija i unuku Vilu.

Dimitrije je ugostio ekipu „Alo!“u svom domu, gde nam je otkrio kako je njegova ćerka izgledala u poslednjim danima života.

- Moja Isidora je bila priključen­a na veštačko disanje.

Često sam dolazio u bolnicu

da je obilazim. Poslednji od naših susreta završio se tako što sam joj doneo neke knjige, a medicinska sestra je želela da je probudi, kako bi Isi videla da sam došao. Rekla joj je: „Isidora, došao ti je tata. Želi da ti pokaže tvoje nove knjige.” Ona se tada nije budila, a ja nisam želeo da je forsiramo. Njena soba je bila smeštena na trećem spratu bolnice, a ja sam rekao medicinsko­j sestri: „Nemojte je buditi, jer ako vidim da mi umire, skočiću kroz prozor s trećeg sprata” - ispričao je Dimitrije za „Alo!“i otkrio da će ga za ćerku vezati najlepše uspomene s kojima će da živi.

- S mojom Isidorom obišao sam ceo svet i svi su me znali po njoj. Ljudi su

mi govorili: „Džaba ti je što si napisao toliko knjiga, što si akademik i što si postigao velike uspehe, kada te jedino znaju po Isidori.“Tada bih se našalio i rekao im da me po ćerki ne znaju jedino na Grenlandu, gde sam nekada davno igrao šah sa Eskimima - ispričao nam je on sa setom u glasu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia