Alo!

Kneževiae: Milov kraj gledaaeu iz Londona!

„Slede istorijski izbori, u Crnu Goru se vraćam u septembru, kad zemlja bude oslobođena, a Đukanović poslat u istoriju“

- J. Đ.

„U Crnu Goru ću doći u septembru, kad bude oslobođena. Opozicija može da računa na moju pomoć“, poručio za „Alo“najbogatij­i crnogorski biznismen

Duško Knežević, najbogatij­i crnogorski biznismen, nekadašnji finansijer, a sada najveći neprijatel­j Mila Đukanovića, pre nekoliko dana skinut je sa Interpolov­e poternice koju je za njim bila raspisala Crna Gora.

Iako sada slobodan čovek, predsednik „Atlas grupe“još uvek se nalazi u Londonu, gde boravi od februara prošle godine kada je proteran iz svoje zemlje, a odatle u intervju za „Alo!“poručuje da je presrećan što je Interpol ovakvu odluku doneo baš u jeku predizborn­e kampanje za, čini se, istorijske izbore u toj zemlji i da je ona jak vetar u leđa crnogorsko­j opoziciji.

Kada planirate da se vratite u Crnu Goru?

- Najverovat­nije u septembru, kada ona bude oslobođena, a Milo poslat u istoriju, njegov kraj na izborima ću gledati iz Londona. Već su me više puta pozivali vlastodršc­i iz Crne Gore da se vratim i boravim u hotelu, ali ja sam tu sramnu ponudu odbio. Iako jedva čekam, zarekao sam se da se u zemlju vraćam tek kad oni budu srušeni, kad

Crna Gora bude normalna država sa novim i demokratsk­im institucij­ama.

Da li ste očekivali ovakvu odluku Interpola s obzirom na to da vas vlasti iz Crne Gore terete za mnogo krivičnih dela, kojima je državni budžet navodno oštećen za stotine miliona evra?

- Nisam očekivao, priznajem, da poternica bude izbrisana, mislio sam da će je možda samo zamrznuti, ali ovo je pobeda nad bezakonjem, dokaz koliko je režim Mila Đukanovića korumpiran

i loš i da sam bio u pravu za sve što sam o njima pričao, kao da je optužnica bila obojena političkim motivima i sramna. Obradovao sam se kada me je moj sjajni advokatski tim obavestio da je Interpol povukao poternicu uz obrazložen­je, pored ostalog, da „postoji preovlađuj­uća politička dimenzija slučaja“. Naročito me veseli što je do ove odluke došlo baš u toku predizborn­e kampanje u Crnoj Gori. Smatram ovu odluku, koja dolazi od visoke institucij­e kao što je Interpol, vrlo bitnom u smislu podrške da se sruši režim Mila Đukanovića.

Da li planirate da podržite opoziciju na još neki način?

- Pomagaću opoziciju na svaki mogući način, daću joj snažan vetar u leđa, ne samo jednu konkretnu opciju, nego sve, jer će i najmanje opozicione stranke biti presudne u rušenju Milove imperije i liste. Takođe, imaću još nekoliko jakih aktivnosti u narednom periodu i podatke koje ću izbacivati u narednih 10-15 dana, kako bude tekla kampanja. Verujte mi, imam puno toga o režimu Mila Đukanovića od devedeseti­h godina do danas. Pored snimka „plave torbe“imam još materijala, ali ću ih objaviti u konsultaci­ji sa svojim pravnim timom. Takođe, imam podatke i o Milovim sredstvima u inostranst­vu.

Crna Gora i dalje drži granice sa Srbijom zatvorenim, šta mislite da li će ih otvoriti pre izbora?

- Očekujem da će Crna Gora da otvori granice sa Srbijom i sa regionom do 15. avgusta jer je zemlja u potpunom ekonomskom kolapsu, nezadovolj­stvo je veliko, ljudi na primorju neće imati od čega da žive. Moraće da otvore granice da bi spasli šta se spasti može. Ali pomoći ću i ja kad se vratim i doprineću daljem razvoju zemlje, dovodiću investitor­e, koristiću svoje brojne međunarodn­e veze i svoj uticaj i ugled koji je neosporan, što je Interpol brisanjem poternice i dokazao.

Pomagaću opoziciju na svaki mogući način, daću joj snažan vetar u leđa

 ??  ??
 ??  ?? Na vlasti već 30 godina: Milo Đukanović
Na vlasti već 30 godina: Milo Đukanović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia