Alo!

Prethodnik „Pantera“pobegao grobaru s lopate!

- S. DŽ. S.

Jusu su overili pored izloga kafića 22, a Žabac je dva-tri metra dalje našao njegovu vilicu

KIKELA

- Posle mesec dana takmičenja u „Parovima“otišao sam na redovan sistematsk­i pregled, a doktori su me na ultrazvuku pitali: „Otkud si još živ?!“, pošto mi je jedna vratna žila bila začepljena 60 odsto, a druga čak 90 odsto! Posle dva dana su me pozvali u tajnu sobu i rekli mi da je sve završeno i da imam zakazanu operaciju na Institutu „Dedinje“. Zahvalan sam produkciji što su me operisali vrhunski stručnjaci - kaže Mustafa Šanjta Kikela, kome nije bilo suđeno da ostane u rijalitiju.

- Bukvalno su sati bili u pitanju! Dok su mi čistili vratne arterije da obezbede dotok krvi u mozak, imao sam moždani udar! Osećao sam da će mi glava eksplodira­ti, levu ruku nisam mogao da mrdnem, a levi deo usne i levo oko su mi bili ukočeni. Pomislio sam: „Au, Kiko, najebao si!“Posle 15 dana imao sam operaciju srca, ali se i to iskompliko­valo. Isečen sam uzduž i popreko jer su mi sa nogu uzimali vene za srce. Ugradili su mi četiri bajpasa, a onda su mi otkazali bubrezi i pluća, pa su me 45 dana držali u veštačkoj komi. Imao sam rane od ležanja, a oporavak je trajao pet meseci. Kad su me probudili iz kome, doktorka mi je rekla: „Nemojte da se ljutite, vi ste pobegli grobaru s lopate!“- navodi Kikela i dodaje da se rado seća dana provedenih sa Jusufom Jusom Bulićem (47) i Radetom Ćaldovićem Ćentom (47) pre nego što su ubijeni, kao i robije sa legendom jugosloven­skog i evropskog podzemlja Ljubomirom Magašem (38), zvanim Ljuba Zemunac, sa kojim je bio tri godine u zatvoru u Frankfurtu.

- Jusa nije mogao da živi pet minuta bez mene! Znali smo da špartamo do pet ujutru, a on me posle tog provoda zove u devet i pita: „Matori, šta radiš, ajd dođi na FK Železnik!“Dovoljno mu je bilo da sedne u fotelju, odrema 15 minuta i pita: „Ajd, gde ćemo?“- prepričava Kikela i kaže da je Jusa bio smrtno ranjen kad je ubicu pogodio dva puta iz pištolja. - Ubijen je pola sata pre nego što smo Nemanja Stamatović Žabac i ja stigli u njegov kafić „22“. U kafiću mu je zazvonio telefon, pa je izašao napolje da priča. Telohranit­elj Crni je video da neko užurbano prilazi dok navlači kačket i maramu, pa je viknuo: „Juso, pucaj i beži!“, ali mu je ubica razvalio stomak rafalom iz „kalašnjiko­va“. Jusa je jednom rukom držao stomak, a drugom je dvaput pogodio ubicu u grudi, ali ga je samo bacio unazad jer je imao pancir, pa je nastavio da puca. Sa Jusom su ubijeni Pera Žuti, direktor FK Železnik, i telohranit­elj Crni, dok je 11 ljudi ranjeno. Jusu su overili pored izloga kafića, a Žabac je dva-tri metra dalje našao njegovu vilicu - priseća se Kikela i otkriva da se prepolovio dok je patio za Jusom.

 ??  ?? Lekari su mu iz noge vadili vene da bi njima premostili zapušene arterije do srca
U veštačkoj komi bio 45 dana, oporavio se posle pet meseci i tek sada počeo da hoda uz pomoć štapa: Mustafa Šanjta Kikela
Lekari su mu iz noge vadili vene da bi njima premostili zapušene arterije do srca U veštačkoj komi bio 45 dana, oporavio se posle pet meseci i tek sada počeo da hoda uz pomoć štapa: Mustafa Šanjta Kikela
 ??  ??
 ??  ?? Bili nerazdvojn­i: Žabac, Kikela i Jusa
Bili nerazdvojn­i: Žabac, Kikela i Jusa

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia