Alo!

Borise, ne budi skroman, zovi Trampa i Putina!

- E. A.

Boris Tadić, predsednik SDS-A i nekadašnji predsednik Srbije, pozvao je Aleksandra Vučića, aktuelnog šefa države i lidera SNS-A, na TV duel i izazvao podsmeh i vlasti i opozicije.

- Boris Tadić pozvao Aleksandra Vučića na TV duel. Baš se potcenjuje. Trebalo je da pozove Donalda Trampa, Putina... - napisao je na svom nalogu na društvenoj mreži Tviter Dragan Maršićanin, član DSS-A, koji nije odoleo a da ne isproziva bivšeg predsednik­a Republike.

Komentar na Tadićev poziv Vučiću imao je i aktuelni narodni poslanik Marijan Rističević.

- Pa, Tadiću, kad ga nisi zvao na TV duel kada si bio predsednik Srbije, što ga sad zoveš? Za TV duel treba da imaš makar deset odsto podrške ili da uđeš na predsednič­kim izborima u drugi krug - napisao je on na Tviteru.

U prilog Rističević­evoj tvrdnji govore i izborni rezultati sa nedavno održanih izbora. Tadić i njegova stranka bojkotoval­i su parlamenta­rne izbore, ali su najavljiva­li pobedu na beogradsko­j opštini Vračar. Kolika je Tadićeva trenutna popularnos­t, govori i to što su jedva uspeli da prikupe potpise za izlazak na izbore na pomenutoj opštini, gde je Tadić izašao udružen sa PSG-OM, na čijem je čelu Sergej Trifunović, i Novom strankom Zorana Živkovića.

Podsetimo, predsednic­a izborne komisije beogradske opštine Vračar Biljana Živković izjavila je tada da se na izbore za skupštinu te gradske opštine prijavilo devet izbornih lista, od koji četiri treba da u roku od 48 sati isprave nedostatke kako bi bile proglašene.

- Što se tiče liste „Oslobodimo Vračar - Ujedinjena opozicija Vračara“, iza koje stoje Sergej Trifunović i Boris Tadić, oni su predali izbornu listu sa overenim potpisima 321 birača, od kojih je utvrđeno da je validno 275 potpisa. To znači da ovoj listi nedostaje 355 overenih potpisa birača koje moraju da dostave u narednih 48 sati - kazala je ona tada.

Potpise je jedva prikupio, a i na tim izborima SNS je odneo apsolutnu pobedu.

 ?? FOTO: O. RADOŠEVIĆ ?? Tadić je jedva namakao glasove za lokalne izbore na Vračaru
FOTO: O. RADOŠEVIĆ Tadić je jedva namakao glasove za lokalne izbore na Vračaru

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia