Alo!

ÈOVIAE: Da se istraži Odžova smrt

„Neko je pokušao da zataška u kojoj hali je Odžo umro“, tvrdi Nebojša Čović, predsednik Košarkaško­g kluba Crvena zvezda

-

Nebojša Čović, predsednik KK Crvena zvezda, insistira na tome da se istraže svi detalji koji su 7. avgusta prethodili iznenadnoj i tragičnoj smrti nigerijsko­g košarkaša Majkla Odža u sali stadiona FK Partizan.

- Da se razumemo, Odžu je 30. juna istekao ugovor sa Crvenom zvezdom. Dok je igrao, imao je kompletan medicinski servis. Od FMP-A 2017. naovamo. Kada imate profesiona­lnog igrača, morate da vodite računa o svim njegovim zdravstven­im karikama. Ono do čega smo mi došli jeste to da je Odžo 5. avgusta imao pregled u bolnici. Prošao je koronu, ali za koronu nije dovoljno samo da ste negativni. Ona izaziva razne druge nuspojave, a o tome je moralo da se vodi računa. Njemu je po izlasku bila savetovana slaba fizička aktivnost, a to znači da čim osetiš umor, moraš da staneš, maltene samo šetnja. Odžo je imao izrazito jak udar korone sa zapaljenje­m pluća, i leve i desne strane - otkriva Čović.

Prvog čoveka crveno-belih pojedinost­i koje su se odvijale po saznanju da je Odžo umro na treningu u Humskoj navode na sumnju da se „nešto krije“!?

- Ono što me takođe pogađa su pokušaji da se zataška gde i u kojoj hali se to dogodilo. Zvezda je sa Odžom imala izuzetnu saradnju. Mi ćemo kao moralni ljudi uraditi ovaj deo posla, ali ćemo zahtevati da se dođe do potpune istine šta se dogodilo. Mnogo toga mi već znamo, ko je učestvovao u tome. Odžo je od marta kao igrač Zvezde permanentn­o vrbovan. Mislim da je u okviru tih vrbovanja napravljen­o ubrzanje koje je uticalo na ovo što se dogodilo. Ne želim da kažem da je bilo ko želeo da se ovo desi, ali ovo je velika nesreća i nemojte da bilo šta krijemo. Čim nešto krijemo, postajemo saučesnici. Čim nešto krijemo, znači da nam savest nije mirna. Kada smo čuli za Odža, tri sata smo jurili salu, pošto nam je rečeno da je u „Pioniru“u teretani, pa smo onda isproverav­ali. Zašto bi se to krilo ako stvarno niko nije želeo da dođe do ovoga? Naravno, ja stvarno verujem da nije niko želeo - rekao je Nebojša Čović gostujući na TV „Pink“. S. R.

Neko je pokušao da zataška u kojoj hali je preminuo Majkl Odžo NEBOJŠA ČOVIĆ, predsednik Zvezde

 ??  ?? Majkl Odžo je izdahnuo tokom treninga u sali na stadionu FK Partizan
Majkl Odžo je izdahnuo tokom treninga u sali na stadionu FK Partizan
 ??  ?? Drama ispred ulaza na stadion FK Partizan na dan tragedije
Drama ispred ulaza na stadion FK Partizan na dan tragedije
 ??  ?? Sala u Humskoj u kojoj je Odžo izdahnuo
Sala u Humskoj u kojoj je Odžo izdahnuo
 ??  ?? „U ovoj nesreći ne sme bilo šta da se krije“: Nebojša Čović
„U ovoj nesreći ne sme bilo šta da se krije“: Nebojša Čović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia