Alo!

Barsa, skup kretena, zalutalih besposlièa­ra sa sisom od golmana!

-

Ter Štegen je lakrdijaš, lažni golman i linijaš kakvog nisam video u istoriji fudbala

1 Teško je objasniti stanje u klubu i ko to dovodi promašene igrače. Teško je razlučiti da li se namerno dovode loši i podobni treneri, da ne smetaju. Dovesti Kikea, bezveznog Španca, zalutalog besposliča­ra u Barsu, nejasno je. Kome je to i zašto, sa kojim motivom, palo na pamet?

2 Ovo se ne bi desilo, naravno, da ima publike, da je dvomeč i pogotovo „Nou Kamp“, ali ova forma „otvorenog treninga“je ogolila - nemanje taktike, baziranje svega na Mesijevom potezu, nediscipli­nu i nepripreml­jenost u svakom smislu.

3 Lažni trener ne vidi, kao bezveznjak marioneta - da golman linijaš nema pojma ( jer ga novinari hvale, opisuju), da štoperi nemaju pojma i ne gledaju nikad ko im je iza leđa, već uvek u pravcu lopte i onog ko centrira. To je za ozbiljnu psihijatri­ju i rad psihijatar­a s njima. Da ti nikad ne padne na pamet da se makar osvrneš iza sebe. To su osobe ometene u razvoju. Semedo, Pike, Alba i posebno Lengle. 4 Da masovno hvalite lakrdijaša i prevaranta lažnog golmana, koji je linijaš kakvog nisam video u istoriji fudbala. Koji ne ume da brani. Ne zna da padne u noge. Ne zna da izađe kod centaršute­va. Ne zna da se baci. Koji ne kapira. Kome je Levandovsk­i sam na dva metra, a on ga i ne vidi jer posmatra Kutinjov centaršut. Dešnjaka, koji će ti centrirati levom nogom. Znači povratni centaršut „unutrašnji“. Ka kome, on se i ne zapita. Ter Štegenu voziš loptu do gola, do njega samog i samo mu je gurneš, ćušneš u gol, bez šuta. 5

Takvog kretena na golu, koji ne skraćuje uglove, gde gol zvrji prazan i otvoren već na prvi pogled, dok on, ne znajući šta treba da radi golman, samo polučučeći stoji na sredini gola i ne mrda odatle, hvaliti? Od kretena širom sveta. To je ludilo!

6 Nojer, Ederson skraćuju uglove, golman Liona Antoni Lopes, ovaj manijak blefira na golu Barse. Ne zna ni pravilno da se izvije. I kod prvog gola, Miler, dešnjak, samo mu produžio levom nogom šut. Važno je samo šutnuti, bilo kako, pored, Ter Štegen ga prima sigurno. On čuči na gol-liniji. Korak ne napravi. Sisa od golmana kao Soro u vaterpolu. Perišić mu daje iskosa levom, jedino moguće, dijagonalo­m gol i on prima preko ispružene noge, otvorio ceo gol, faktički samo stao uz desnu stativu, gotovo u aut izašao.

7 Miler stoji tri metra iza glupog Lenglea, čeka povratnu, kad je video da idiot ne gleda iza leđa, Miler mu utrčao ispred.

8 Bajern ima samo jednog veznog Tijaga, Barsa De Jonga, Vidala i Busketsa, i ne vredi. Nema viška. Neverovatn­o? Naravno, da je Suarez dao zicer, Bajern bi se pogubio, i Barsa bi mu dala još dva-tri komada. Ali baba nije deda. Ovom prilikom ne računam lažni fudbal Reala, namešteno prvenstvo...

 ??  ?? Piše: Dejan Anđus, penzioner
Piše: Dejan Anđus, penzioner

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia