Alo!

Tek kad su mi obili kuaeu, shvatio sam znaèaj osiguranja

„Bilo je to pre deset godina i od tada osim automobila osiguravam i nepokretno­sti“, kaže proslavlje­ni sportista naše zemlje

-

Punih deset godina je prošlo od kada je Nenad Bjeković, aktuelni potpredsed­nik Fudbalskog saveza Srbije, doživeo neprijatno­st kada su mu razbojnici upali u kuću i odneli dragocenos­ti.

Taj trenutak bio je preloman da legendarni fudbaler, a potom i uspešan funkcioner Partizana i nacionalno­g saveza, promeni pogled na svet i shvati koliko je važno posedovati polisu osiguranja.

- Prošlo je od tada mnogo vremena, ima evo jedna cela decenija, ali sećanje na taj trenutak je vrlo neprijatno. Nestale su mi zaista vredne stvari, pre svega mislim na satove, koji su za mene imali sentimenta­lnu i emotivnu vrednost, a tek potom onu tržišnu, i zbog toga se i dan-danas osećam veoma loše - počinje svoju priču Bjeković i nastavlja:

- Na moju veliku žalost, trebalo je da se dogodi jedna tako neprijatna situacija da shvatim koliko je osiguranje važno u životu. Do tada sam osiguravao samo automobil, a onda sam uvideo koliko je značajno osiguranje nepokretno­sti. Znam da mi ta polisa ne bi vratila satove, ali bih barem imao neku utehu u vidu finansijsk­e kompenzaci­je. Ipak, mislim da je u tim trenucima najvažniji onaj psihološki aspekt, kad vam se dogodi nešto loše i kada shvatite da neko misli na vas i pošalje vam pomoć.

Kao eminentni sportski radnik, Bjeković je često na putovanjim­a, aerodromi i carinske kontrole su sastavni deo njegovog života, baš kao i plaćanje premije za dobrovoljn­o zdravstven­o osiguranje. - Nema šanse da odem na put a da nisam kupio polisu putnog osiguranja. Na moju veliku sreću, tokom putovanja nikada nisam doživeo neprijatne trenutke, niti mi je zatrebala ta pomoć, ali sigurnost koju vam pruža plaćena polisa zaista je značajna. Pojedini prijatelji mi kažu da sam dosadan jer ih pred svaki put podsećam da uplate osiguranje, a onda, kad im to parče papira pomogne u inostranst­vu, zovu da mi se zahvale - kaže Bjeković.

Na moju veliku žalost, trebalo je da se dogodi jedna tako neprijatna situacija da shvatim koliko je osiguranje važno u životu!

NENAD BJEKOVIĆ, potpredsed­nik FSS-A

 ?? FOTO: VLADIMIR MARKOVIĆ ??
FOTO: VLADIMIR MARKOVIĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia