Alo!

NISAM ZNAO ZBOG ČEGA JE DANIJELA NESTALA!

Miloš Timotijevi­ć:

- M. M.

Naša glumica Danijela Štajnfeld u potresnom svedočenju ispričala da ju je zlostavlja­o moćnik iz filmske industrije. Timotijevi­ć kaže za „Alo!“da je to za svaku osudu i da mu je sada jasno zašto je nestala sa scene

Srpska glumica Danijela Štajnfeld, koja se proslavila ulogom lepe Mariole u filmu „Ivkova slava“, otkrila je da ju je na početku karijere silovao moćnik iz domaće filmske industrije i da se zbog traume koju je preživela preselila u Ameriku.

Danijela je u dokumentar­nom filmu „Zaceli me“, koji će biti prikazati na „Sarajevo film festivalu“, rekla da dugo nije imala hrabrosti da priča o tome.

- Imala sam ideju da snimim film o posledicam­a silovanja iz perspektiv­e žrtve i ljudi koji su počinili zločin. Kada sam pogledala sirov materijal, ohrabrila sam se i u poslednjem trenutku odlučila da i ja podelim svoju priču - rekla je Danijela i dodala:

- Pre toga se nisam usudila da nekome kažem. U prvim trenucima nakon traume mislila sam da će ako bilo kome kažem šta se desilo posledice biti gore za mene, za moju porodicu i moju budućnost. Poveravala sam se svom laptopu i snimala sam kratke video-zapise, koje sam ubacila u film - rekla je Danijela u uključenju za jednu sarajevsku televiziju, ali nije želela da otkrije ime silovatelj­a.

S druge strane, Miloš Timotijevi­ć, Lidija Vukićević i Mirka Vasiljević kažu da je veoma važno da se o seksualnom uznemirava­nju govori javno.

- Ukoliko je neki moćnik iz filmske industrije bio spreman na tako nešto i zaista zlostavlja­o glumicu, to je za svaku osudu. Danijelu poznajem i smatram da je izvrsna u svom poslu, radili smo zajedno predstave i onda je odjednom nestala, a sada mi je jasno i zašto - rekao je Timotijevi­ć, dok je Lidija Vukićević podržala potez svoje koleginice.

- Podržavam iznošenje problema u javnost jer je to način da se dođe do zdravog rešenja. Kod nas se godinama ćuti o seksualnom nasilju, bilo da je žrtva ženskog ili muškog pola, pa to dovodi do ozbiljnih psihičkih problema. Nažalost, mnogi ćute zbog sramote i to ih ubija rekla je Lidija, a njena mlađa koleginica Mirka Vasiljević se složila s njom.

- Ako Danijela smatra da će postići pozitivan efekat time što će prikazati svoju priču, potpuno je podržavam. Možda će taj film pomoći nekome ko sada trpi nasilje - rekla je Mirka Vasiljević za

„Alo!“.

 ??  ?? Radili smo zajedno, a onda sam prestao da je viđam: Miloš Timotijevi­ć
Osuđuju nasilje: Lidija i Mirka
Radili smo zajedno, a onda sam prestao da je viđam: Miloš Timotijevi­ć Osuđuju nasilje: Lidija i Mirka

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia