Alo!

Nedelju dana u klupi, pa nedelju kod kuaee!

-

„Alo!“u Prvoj beogradsko­j gimnaziji: Evo kako aee izgledati nastava

Prva smena se završava najkasnije do 12.30 sati, a druga počinje tek u 13.30, čime se ostavlja dovoljno vremena osoblju da sve očisti i pripremi za dolazak sledeće grupe đaka

Osim što se osnovci vraćaju u učionice, za manje od sedam dana počinje nastava i za gimnazijal­ce. Odeljenja će se deliti na najmanje dve grupe tako da u učionicama ne bude više od 15 učenika.

Grupe će se smenjivati tako što će jedne nedelje ići u školu, a druge nastavu pratiti od kuće. Takav je slučaj i u Prvoj beogradsko­j gimnaziji koju su reporteri „Alo!“juče posetili i uverili se kako teku pripreme za 1. septembar.

Učionice, klupe, stolice, hodnici, kabineti, podovi, prozori, toaleti uveliko se čiste i dezinfikuj­u u Prvoj beogradsko­j gimnaziji kako bi sve bilo spremno za početak nove školske godine. Kako će ova školska godina, a zbog novonastal­ih okolnosti zbog koronaviru­sa, biti drugačija u odnosu na sve prethodne i po organizaci­ji i načinu rada, direktor gimnazije Aleksandar Andrejić veruje da će se i đaci i profesori brzo prilagodit­i.

- U našoj gimnaziji svako odeljenje biće podeljeno na dve grupe, pa će jedna grupa prve nedelje na časove dolaziti u školu, dok će druga grupa te nedelje nastavu pratiti preko televizije. Sledeće nedelje, grupe se rotiraju. To znači da će svaki učenik jedne nedelje ići u školu, a sledeće učiti od kuće - kaže za „Alo!“Andrejić i dodaje da će učenici, dok budu pratili nastavu preko Javnog servisa, dobijati i dodatni materijal koji je korišćen na časovima u školi.

On smatra da je ovakva kombinovan­a nastava koja podrazumev­a dolazaka u školu i nastavu na daljinu, odličan način da se deca zaštite, a da pri tome ipak

održavaju kontakt sa vršnjacima i profesorim­a.

- Posebno je dobro što će se sve pismene provere održavati

u školi, pa će ocenjivanj­e biti daleko objektivni­je, u odnosu na period kada smo imali samo onlajn nastavu. Takođe, plan je da nastavnici na nekim časovima prave video i audio zapise, koje će onda slati đacima kako bi im olakšali učenje pojašnjava naš sagovornik.

Andrejić za „Alo!“navodi i da će i za gimnazijal­ce časovi trajati 30 minuta, kao i da će se nastava odvijati u dve smene, sa većom pauzom između njih. Inače, Prva beogradska gimnazija uvela je pauzu od sat vremena između dve smene kako bi se izbeglo susretanje učenika koji idu pre i posle podne, a sve u cilju zaštite od virusa.

- Prva smena se završa

 ??  ??
 ??  ?? Učionice, klupe, stolice, podovi uveliko se čiste u Prvoj gimnaziji kako bi sve bilo spremno za početak nove školske godine
Učionice, klupe, stolice, podovi uveliko se čiste u Prvoj gimnaziji kako bi sve bilo spremno za početak nove školske godine
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia