Alo!

Nije šala: Zvezdin kafiae usred Tirane!

- S. R.

Ko kaže da Crvena zvezda nema vatrenu podršku u Tirani?

Kad god igraju beogradski crveno-beli uz TV prenose se nazdravlja na srpskom iz jednog autentično­g kafića smeštenog u centru albanske prestonice koji drži naš čovek.

Mileta Dašić ponosni je vlasnik lokala koji je kompletno opremljen i obojen u crveno-belo. Već po ulasku, u znak dobrodošli­ce, dočekuje vas Zvezdina zastava i šal kluba sa „Marakane“. Čak je i šank izbrendira­n pa na njemu jasno piše: „Crvena zvezda - Beograd“.

- Odmalena sam imao želju da otvorim kafić koji će biti pravo zvezdaško mesto za uživanje. Nikada nije bila sporna želja za otvaranje ovakvog objekta i čim sam stekao finansijsk­e uslove, to sam i učinio.

Svaku posetu Beogradu koristio sam kako bih kupio neki rekvizit Crvene zvezde i polako opremao kafić u koji je uloženo mnogo truda i ljubavi. Drago mi je što imam podršku svojih sugrađana, koji nemaju ništa protiv moje klupske opredeljen­osti i neretko posete upravo ovaj kafić - kaže gazda Mileta.

Naš domaćin dalje pojašnjava...

- Poreklom sam iz Crne Gore, ali me je deda, još dok sam bio dete, naučio da pričam srpski. U mojoj porodici su se uvek pratili

srpska muzika i sport, a poznato je da je Jugoslavij­a imala velike sportske uspehe, kao što to sada slučaj sa Srbijom. Crvenu zvezdu smo uvek pratili, u periodu kada je postala prvak Evrope imala je izuzetno jak tim. Mnogi odlični igrači su bili deo Crvene zvezde u poslednjih trideset godina, kako sadašnji trener Dejan Stanković, tako i Vladimir Jugović, Robert Prosinečki i naravno Darko Pančev. Tim iz 1991. godine zaista je bio neverovata­n i predstavlj­ao je opasnost za svaku ekipu.

Naš domaćin s ponosom ističe da je ostvario san otvaranjem ovakvog mesta u kome se okupljaju i Srbi i Albanci

 ??  ?? Ponosni gazda: Mileta Dašić
Dobro došli u Zvezdin raj u Tirani!
Ponosni gazda: Mileta Dašić Dobro došli u Zvezdin raj u Tirani!
 ??  ?? I šank obojen u crveno-belo
I šank obojen u crveno-belo

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia