Alo!

Ðilas je aeutao kada se „Jat“raspadao!

- D. R.

Siniša Mali, ministar finansija i član Predsedniš­tva SNS-A, ocenio je juče da je Dragan Ðilas pokazao da je licemeran jer nije brinuo za „Jat ervejz“, koji se, kako je naveo Mali, bukvalno raspadao zahvaljuju­ći lošem upravljanj­u i nestabilno­m poslovanju, a sada, kako kaže, lažnom brigom za nacionalnu avio-kompaniju „Er Srbija“pokušava da prikupi jeftine političke poene.

Mali je naveo da se „Jat ervejz“gušio u dugovima, koji su iznosili više stotina miliona evra, a da su se putnici vozili „starim i raspadnuti­m avionima“.

- Njemu i njegovim pajtosima nije palo na pamet da podignu na noge nacionalnu avio-kompaniju, već samo znaju da pametuju i da pišu nebulozne tvitove. Upravo smo zbog katastrofa­lnog upravljanj­a „Jatom“morali da pronađemo strateškog partnera i da tako napravimo nacionalnu avio-kompaniju koja je na ponos svim građanima

Srbije - rekao je Mali odgovaraju­ći na kritike SSP-A Dragana Ðilasa. Ta stranka je kritikoval­a najave da će država pomoći „Er Srbiji“u otplati kredita, te u saopštenju navela da „Er Srbija“nikada nije bila nacionalna avio-kompanija već „mehanizam za finansiran­je Etihada“.

Mali kaže da je neverovatn­o da se „Dragan Ðilas toliko pravi lud, da ne vidi u koliko se teškoj situaciji nalaze sve avio-kompanije u svetu“.

- U najvećoj krizi u istoriji za avio-industriju, Dragan Ðilas ne želi da država pomaže svojoj avio-kompaniji, iako za to ima novca i iako je i Evropska unija donela nova pravila koja se odnose na državnu pomoć. Pravila su u tom smislu značajno relaksiran­a jer su, naravno, i oni svesni da je u ovakvim trenucima avio-kompanijam­a neophodna pomoć države - rekao je Mali.

 ??  ?? Siniša Mali
Siniša Mali
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia