Alo!

Danijelin silovatelj: Treba da ti bude čast što sam stavio ku*ac u tebe

- M. MITROVIĆ

Danijela Štajnfeld snimila je razgovor sa svojim silovatelj­em, čiji je deo završio i u filmu „Zaceli me“.

Naime, nakon što Danijela pita nepoznatog muškarca seća li se da je plakala i da nije želela da ostane nasamo s njim i da je nekoliko puta rekla

„ne“, on joj je odgovorio: - Mogu da razumem, ali to je velika greška! Moje iskazivanj­e nežnosti nije izraz nepoštovan­ja, to je tvoje dostignuće! To je za čast, a ne za osećaj ugroženost­i. Iskreno ti govorim. Kao da bih stavio svoj ku*ac u neku koju ne poštujem? Da ponižavam, da potcenjuje­m? Naprotiv, to radim sa osobom koja zaslužuje moju naklonost! Imaš li ti pojma ko sam ja

- pita je silovatelj na kraju.

ispričala svoju priču javnosti, a ja je podržavam u tome što se odlučila na takav korak kaže Miljana za

,,Alo!“.

- Šokiralo me je što je takva priča uopšte iznesena u javnost, što se Danijela usudila to da uradi. Ne znam šta bi se dogodilo kada bi ime tog navodnog nasilnika iz naše filmske industrije izašlo u javnost. Šta bi bilo kada bismo saznali ko je u pitanju i da li bismo, kao društvo, odreagoval­i na adekvatan način - kaže Gavrilović­eva, sa čijim se stavom slaže i njena starija koleginica Eva Ras.

- Nisam iznenađena saznanjem da se ovako nešto desilo mladoj Danijeli. Nažalost, to je tako u životu, mlade žene trpe nasilje muškaraca i ćute o tome. Bolje je ćutati, ovako će se naći mnogi koji nisu na njenoj strani i situacija će biti još gora. Ima jedna italijansk­a poslovica: ,,Ne čačkaj govno, samo će više smrdeti“i ja se slažem s tim. Dakle, time što se o ovoj temi javno govori, samo se duplira šteta počela je priču Eva Ras za ,,Alo!” i otkrila da bi volela da ima priliku da uteši Danijelu.

- Sadistički se od nje traži da kaže ko je nasilnik, a ja to nikad ne bih uradila. Samo bih je zagrlila! - iskreno je rekla Eva.

S druge strane, glumac Dejan Lutkić, sa kojim je Danijela igrala u predstavi „Strah od nevinosti“kao i u nekoliko serija, kaže da nije mogao ni da pretpostav­i kroz kakve je traume glumica prošla.

- Nisam znao zašto je Danijela otišla i odlučila da se povuče, a još manje šta joj se dogodilo. Nije moja stvar da komentariš­em da li treba ili ne izneti ime te osobe u javnost, ali je u svakom slučaju ružno i nedopustiv­o da jedna glumica trpi tako nešto - rekao je Dejan.

- Nije bitno u kojoj sferi života se dešava, užasno je. Apsolutno podržavam žene koje javno govore o nasilju, smatram da je to bitan korak i da nijedna dama na ovom svetu ne treba da ćuti i trpi bilo koji vid nasilja - kaže Lutkić za ,,Alo!“.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia