Alo!

Gledali brata kako se davi, a nisu mogli da mu pomognu!

- M. O.

Predosetil­a sam zlo. Rekla sam mu: „Nemoj sine u vodu!“, ali me nije slušao

Neplivač Goran Ostojić (19) iz sela Podlokanj kod Novog Kneževca, utopio se u subotu, oko 15 sati, na divljem kupalištu između Crne Bare i Mokrina, naočigled braće neplivača koji nisu mogli da mu pomognu!

On je sa braćom Daliborom (22) i Bojanom (16) i drugom Božom Elezovićem (22) otišao na kupanje. Neutešna majka Daliborka (41) kaže u neverici da je Gorana nešto vuklo da ide na kupanje, iako mu je ponavljala: „Gogo, ne idi u vodu!“

- Nagovarao je braću da idu. Oni nisu hteli, ali su na kraju popustili. Hteli su čak i dedu da povedu. Zvala sam ih telefon, oko 15.30 sati, ali se niko od trojice sinova nije javio. Bilo mi je čudno, jer su uvek odgovarali na pozive. Pola sata kasnije došla je Hitna pomoć. Tražili su nekoga, pa sam posumnjala da nešto nije u redu. Nisu znali kako da mi saopšte tužnu vest, pa su rekli mojoj snaji, koja mi je to prenela - u suzama priča Goranova majka Daliborka.

Mlađi Brat Bojan (16) priča da je Goran potonuo posle dva-tri minuta od ulaska u vodu.

- Gledali smo brata kako se davi, a kao neplivači nismo mogli da mu pomognemo! Tu scenu ću pamtiti do kraja života! Bio sam pet puta na tom kupalištu i znam teren, dok ga Goran nije poznavao. Upozoravao sam ga da ne ide dublje od plićaka, ali nije slušao - priča Bojan i dodaje da je Goran pre nesreće bio u vodi do prsa.

- Bio je sa nama oko tri minuta, ali je posle otišao predaleko. Govorili smo mu:

„Nemoj daleko, ne znaš da plivaš.“U jednom momentu je skliznuo i propao. Počeo je da se davi, mlatio je rukama i pokušavao da se spase. Dalibor i Boža su ušli da mu pomognu. Dalibor je uhvatio Gorana, ali je počeo i njega da vuče. Obojica bi se utopili, da Boža nije povukao Dalibora i spasao ga! - kaže Bojan, koji je još u šoku.

Milan Ostojić, ujak pokojnog Gorana, kaže da ga je Dalibor zvao čim je Goran nestao pod vodom.

- Dalibor mi je javio: „Ujače, udavio mi se brat.“Odmah je nas petoro selo u auto i otišli smo na divlje kupalište. Moj kolega,

Darko Jovetić iz Podlokanja, odmah je skočio, zaronio i izvukao Goranovo telo na obalu. Ja imam problema sa srcem, pa nisam odmah skočio. Tamo je voda duboka oko dva metra. Odmah smo zvali Hitnu pomoć iz Kikinde i Čoke, ali je već bilo kasno. Goran se udavio - tužno prepričava Goranov ujak i dodaje da ga je stariji brat nekoliko puta opomenuo da ne ide duboko.

- Rekao mu je: „Ne boj se, ja znam malo da plivam.“Posle toga je krenuo do automobila po cigarete i utom začuo Božin povik: „Spasavaj, Goran se davi!“- kaže ožalošćeni ujak.

Telo stradalog mladića odneto je u novosadski Centar za sudsku medicinu na obdukciju. Daliborkin suprug Ostoja Čeko stigao je juče iz Bosne, gde već duže vreme u šumi seče drva, da bi prisustvov­ao sahrani.

Goran je skliznuo i počeo da mlati rukama. Brat Dalibor i drug Boža ušli su da mu pomognu. On je počeo da vuče Dalibora, ali ga je Boža spasao

BOJAN, Goranov brat

Nešto ga je vuklo da ide na kupanje. Ponavljala sam mu: ’Gogo, ne idi u vodu!’, ali me nije slušao

DALIBORKA, MAJKA nastradalo­g

 ??  ??
 ??  ?? Goran Ostojić je 20. žrtva utapanja za protekla četiri meseca
Goran Ostojić je 20. žrtva utapanja za protekla četiri meseca

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia