Alo!

Majino telo skupljali po moru

- S. DŽ. S.

dozvoljena količina alkohola za vozače 0,3 promila. Vozio je bez regularne dozvole, a tokom istrage je utvrđeno da je mladić dobio papire za jahtu zahvaljuju­ći tati, pa je službeniku Lučke kapetanije Kotor zbog propusta određen pritvor do 30 dana. Mladić je dobio maksimum od 60 dana maloletnič­kog pritvora u zatvoru u Spužu, uprkos pritiscima na sud da se posle položene kaucije od 324.000 evra brani sa slobode. Otac mu je platio najskuplje advokate Zdravka Begovića i Vladimira Vulekovića i nije pitao za cenu, jer je tražio samo da mali izađe na slobodu. Tinejdžeru pritvor ističe 11. septembra, posle čega će morati šest meseci da ostane u Budvi i da se javlja policiji - navodi naš sagovornik i ističe da su veštaci utvrdili da mladić nije poštovao propise i da se kretao brzinom koja je veća od

Očevici nesreće navode da je prizor na mestu nesreće bio užasan.

- Jahta je prešla preko barke i prepolovil­a je zbog čega je velikom brzinom potonula. Ribarska barka je od silovitog udarca bila smrskana, dok je telo devojke bilo unakaženo, bukvalno su ga skupljali po moru... Sa jahte je samo jedan mladić od 19 godine skočio u more da pomogne Majinom vereniku i ribarima koji su se zatekli u blizini nesreće. Vladan Stanišić je polomio kuk, dok mu je propeler motora s barke povredio nogu. Trećeg dana od nesreće bio je u kritičnom stanju i jedva je preživeo. Posle operacije mu je ugrađena šina od kuka do kolena i sada se uspešno oporavlja - navodi naš izvor upoznat sa slučajem.

bezbedne.

Maloletni M. S. je 27. avgusta pred sudijom Osnovnog suda u Kotoru izrazio žaljenje zbog nesreće.

- Razumeo sam sadržaj predloga za izricanje krivične sankcije. Žao mi je zbog svega što se desilo - izjavio je M. S. na glavnom pretresu, a pojedini mediji su preneli da mu porodica Maje Šljivančan­in navodno preti krvnom osvetom.

Pozvali smo advokata Zdravka Begovića, da proverimo da li M. S. dobija pretnje, ali nam je on rekao da to nije tačno. - Sudbina je bila okrutna prema porodici Maje Šljivančan­in, koja je časna i ugledna. Otac pokojne Maje je javno demantovao te glasine - rekao je za „Alo!“Zdravko Begović.

Iz Uprave pomorske sigurnosti su saopštili da će pružiti svu pomoć kako bi se utvrdilo kako se dogodila nesreća. Žarko Lukšić, načelnik za nadzor i kontrolu pomorskog saobraćaja u Upravi pomorske sigurnosti, izjavio je da je skinut snimak pomorske nesreće.

- Pripremili smo materijal koji ćemo dati sudu na uvid kazao je Lukšić.

Biznismen je platio najskuplje advokate Zdravka Begovića i Vladimira Vulekovića i nije pitao za cenu tražeći samo da njegov sin bude na slobodi. Prema nezvanični­m informacij­ama, advokatima je na hodniku suda dao kaparu od po 30.000 evra

 ??  ?? Nesreća se dogodila u blizini plaže Mogren u Budvi
Nesreća se dogodila u blizini plaže Mogren u Budvi

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia