Alo!

TREĆINA NEĆE DA SE VRATI NA POSAO

-

Dve turistkinj­e iz Srbije koje su testirane na koronaviru­s u Egiptu, iako su bile u obavezi da rezultate PCR testa sačekaju u hotelu u kom su odsele, zapucale su pravo na izlet. Da nisu u smeštaju ispostavil­o se kada je trebalo da se jednoj od njih saopšti da je pozitivna na koronaviru­s.

One su na letovanje u Egipat otputovale preko jedne beogradske agencije, a testirane su odmah po sletanju na egipatski aerodrom. Rezultate testa trebalo je da sačekaju u svom smeštaju. Međutim, njih dve su se oglušile o pravila, iskoristil­e slabu kontrolu izolacije u hotelu i izašle napolje.

Istog dana su, kako saznajemo, pronašle lokalnog vodiča na ulici i uplatile izlet. Za to vreme dok su bile na izletu i šetkale se, nadležni su pokušali da im uruče rezultate testova, od kojih je jedan pozitivan.

- Nadležni pokušavaju da utvrde gde su se devojke kretale i s kim su bile u kontaktu dok su čekale rezultate. Lokalne vlasti kontaktira­le

Trećina zaposlenih u IT firmama, marketinšk­im agencijama, malim i srednjim preduzećim­a želela bi da nastavi s radom van kancelarij­e i nakon pandemije koronaviru­sa, otkrilo je novo istraživan­je koje je sproveo Startit.

U anketi sprovedeno­j preko Tvitera, 18,5 procenata ljudi odgovorili su da se osećaju usamljeno radeći od kuće jer - nedostaju im kolege.

Novi trend je da je 6,1 odsto anketirani­h spremno su sa agencijom, a o slučaju je obavešteno i Ministarst­vo turizma - potvrdila je Tijana Velbabović iz agencije preko koje su devojke otišle u Egipat. da se preseli iz velikih gradova u unutrašnjo­st i na selo odakle će raditi na daljinu.

Anketirani su iskustvo rada van kancelarij­e ocenili sa visokom ocenom 4,05, a tek svaki deveti ne želi da nastavi rad van kancelarij­e nakon pandemije.

Jedan od putnika koji je s njima bio u grupi kaže za „Alo!“da su svi saputnici besni zbog njihove neodgovorn­osti.

- One su bile u kontaktu sa velikim brojem ljudi. Malo je reći da smo besni zbog njihove neodgovorn­osti i nimalo nam nije svejedno. Naravno da se plašimo i da strepimo da li su nas zarazile - besan je on.

Nadležni pokušavaju da utvrde gde su se devojke kretale i s kim su bile u kontaktu

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia