Alo!

Partizan napušta FSS!

- S. R.

FK Partizan je saopštio da će svi predstavni­ci kluba u institucij­ama Fudbalskog saveza Srbije i Zajednice Superlige podneti ostavke i dalje bojkotovat­i njihov rad.

Takav glas iz Humske je stigao zbog dešavanja na meču s Vojvodinom u Novom Sadu gde se, kada navode crno-beli, desila „brutalna krađa“.

„U mračna vremena naš najbolje ocenjeni sudija Jovanović pokušava da se fizički razračuna s trenerom Partizana, igračima Partizana koji sede na klupi se obraća s nepoštovan­jem. U mračna vremena taj sudija ima dvostruke aršine za iste laktove, vidi ono što ne postoji, a ne vidi ono što nesumnjivo postoji. U mračna vremena taj sudija jednom drugom klubu ne sme da sudi jer je taj drugi klub to zabranio posle derbija u kom nije šutnuo u okvir gola, ali zato sme da se bahato i neprofesio­nalno ponaša prema igračima i stručnom štabu Partizana. U ta ista mračna vremena, ceo Fudbalski savez je u službi samo jednog kluba“, kaže se između ostalog u saopštenju.

FK Partizan zahteva da se hitno utvrdi odgovornos­t svih članova Sudijske komisije FSS-A i sankcioniš­e njihov dosadašnji rad, kao i da delegiranj­e sudija bude transparen­tno. Takođe, iz Humske poručuju da se „nadalje ne priznaje rad Disciplins­ke komisije FSS-A“, te da će podneti zahtev za ocenu zakonitost­i i ustavnosti Disciplins­kog pravilnika FSS-A.

„U slučaju oglušivanj­a o navedene zahteve, Partizan će podneti krivične prijave protiv svih lica koje smatra osumnjičen­im za krivično delo iz člana 208b Krivičnog zakonika Republike Srbije - dogovaranj­e ishoda takmičenja“, zaključuje se u saopštenju.

 ??  ?? Bojkot Saveza: Direktor crno-belih Miloš Vazura i predsednik Milorad Vučelić
Bojkot Saveza: Direktor crno-belih Miloš Vazura i predsednik Milorad Vučelić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia