Alo!

Srbiji ukazana najveaea èast u Beloj kuaei!

- D. R.

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je juče iz Brisela da će se, čim bude formirana nova vlada i Skupština počne da radi u punom kapacitetu, pred poslanicim­a naći tema Kosova i Metohije. On je novinarima preneo da je tokom jučerašnje­g dana u dve sesije razgovarao s Avdulahom Hotijem i Skenderom Hisenijem, dodajući da ti razgovori nikad nisu ni laki ni jednostavn­i za Beograd.

- Čim se bude formirala nova vlada i Skupština počne da radi u punom kapacitetu, idemo pred Skupštinu sa temom KIM. Imali smo tu temu pre pet-šest meseci u parlamentu, ali želimo da svi koji učestvujem­o u razgovorim­a iznesemo pred parlament o čemu se razgovara, šta je to što radimo, šta je dobro, a čemu se ne radujemo - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je izjavio da je ponosan na sporazum koji je potpisan u Beloj kući i na činjenicu da je Srbija uspela da se izbori da ne prizna nezavisno Kosovo.

- Poslednja stvar koju smo slušali kada je najavljen susret u Vašingtonu bila je priznaćeš

nezavisno Kosovo. Kad su videli da nismo, onda su počeli da govore o drugim stvarima, pa im odjednom smetaju auto-putevi i mali Šengen - rekao je on za „Pink“povodom komentara dela opozicije u zemlji. On je dodao da će iza njega

ostati auto-putevi i fabrike, a iza nekih drugih samo „Veliki brat“i pokradene sekunde sa RTS-A i „Pinka“.

Vučić je kritičarim­a koji traže njegovu ostavku zbog potpisivan­ja sporazuma u Vašingtonu poručio da se ponosi onim što je postignuto u Beloj kući.

- Da podnesem ostavku zbog toga što su učinili najveću

čast Srbiji, da možete biti u Ovalnom kabinetu, da potpišete nešto gde nema ništa ponižavaju­će za Srbiju? Ja se time ponosim - naglasio je on i istakao da je srpska delegacija uradila najteži mogući posao u najtežim mogućim uslovima.

- Ali razumem ih, svako ima pravo da traži. Dobiće za godinu i po izbore, pa će da pobede, kao i uvek. Verujem da će Tanja Fajon da ih podrži kao u Šapcu, pa će da poništavaj­u izbore dok ne pobede, jer misle da sud neće imati smelosti da kaže da je kraj zamajavanj­u naroda - istakao je on.

Tema Kosova i Metohije biće pred Skupštinom čim pre!

ALEKSANDAR VUČIĆ, Predsednik

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia