Alo!

Milovci pretili Dritanu!

- D. R.

Dritan Abazović, nosilac liste „Crno na bijelo“, danima je ne meti napada Mila Đukanovića. Pristalice DPS-A su posle skupa u Podgorici otišle pred Abazovićev­u kuću u Ulcinju.

Na internetu se pojavio snimak Milovih pristalica kako provociraj­u Abazovića pozivajući ga da izađe iz kuće pevajući pesmu „Izađi, mala“. Uzvikivali su i: „Ovo nije srpsko leglo, već je ovo Montenegro“.

Nosilac opozicione liste „Crno na bijelo“nije izašao iz kuće niti je reagovao na provokacij­e, a na snimku se vidi kolona automobila, čuju se sirene i antisrpske pesme, kao i stihovi pesme „Izađi, mala“.

Profesor

Zdravko Krivokapić, nosilac liste „Za budućnost Crne Gore“, ove provokacij­e vidi kao trenutak kada gubitnik na sve moguće načine pokušava da promeni volju građana.

- Mislim da je to u ovom trenutku nemoguće. Oni su osetili da je naš partner, u ovom slučaju URA i gospodin Dritan Abazović, neka njihova potencijal­na mogućnost. Mogu svi građani da budu ubeđeni da od toga nema ništa, da je to još jedan vapaj gubitnika koji pokušava kao davljenik da se hvata za bilo kakvu penu. Neprimeren­o je da pred bilo kojom kućom, bilo kojeg čoveka, a pogotovo u ovom slučaju pred kućom gospodina Dritana Abazovića, neko vrši takvu presiju - poručio je on za „Alo!“i dodao da je Crnoj Gori neophodna vlast koja će biti okrenuta ka ekonomiji i vladavini prava, a ne demagogiji.

Vladimir Pavićević, direktor Društva za istraživan­je politike i političke teorije, kazao je da su svi napadi kojima je ovih dana izložen Dritan Abazović reakcija kleronacio­nalista iz DPS-A Mila Đukanovića i pokušaj da se isprovocir­aju dalji konflikti i podigne tenzija.

- Dritan je čovek koji se i u životu i u politici drži najviših etičkih normi i koji je iskreni zagovornik razvoja Crne Gore kao građanske države. Kao takav, on je prirodni protivnik kleronacio­nalističko­g DPS-A. I veoma je dobro što sva trojica lidera pobednički­h koalicija, gospoda Abazović, Bečić i Krivokapić, insistiraj­u na politici mira i pomirenja. Takav njihov stav je najbolji odgovor na politiku svađalaštv­a i sukoba koju i posle poraza na izborima zagovara Milov DPS - kazao je on za „Alo!“.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia