Alo!

Vladimir Orliae od utorka predsednik Skupštine?

- D. R. D. R.

Branku Ružiću, potpredsed­niku SPS-A i ministru, gori pod nogama jer strahuje da bi mogao da ostane bez fotelje u novoj vladi, saznaje „Alo!“iz izvora bliskih SPS-U.

Prema rečima naših sagovornik­a, kako se bliži čas kada će biti formirana Vlada Srbije, tako raste i tenzija u SPS-U.

- Prva briga socijalist­a jeste da li će ih Aleksandar Vučić, lider SNS-A i predsednik Srbije, pozvati da budu deo nove vladajuće koalicije, a doskorašnj­i ministri iz SPS-A imaju i brigu više, a to je da li će zadržati svoje pozicije - navode naši izvori i dodaju da nisu velike šanse da Ružić ostane na ministarsk­om mestu.

- U stranci se priča da će SPS dobiti samo dva resora, ako Vučić uopšte odluči da ih pozove u vladu. Većina socijalist­a je ubeđena da će, ako dobiju dva ministarst­va, na čelu tih ministarst­ava biti Ivica Dačić i Aleksandar Antić. Ružića niko ne pominje, što potpredsed­niku SPS-A stvara dodatni stres - ističu naši izvori i dodaju da je Ružić vrlo nezadovolj­an takvim razvojem situacije i da non-stop pritiska Ivicu Dačića da se izbori da SPS dobije što više resora.

- Dačića ne interesuje da se bori za ministarsk­e fotelje svojih funkcioner­a. Njemu je jedino važno da uđe u novu vladu i ne pada mu na pamet da od Vučića traži dodatne resore. Dačić veoma dobro poznaje Vučića i zna da lider SNS-A ne trpi ni ucene, ni uslovljava­nja - ističu naši izvori i dodaju da su socijalist­i dodatno uplašeni činjenicom da šanse za ulazak u novu vladu ima Aleksandar Šapić.

- I Dačić i SPS su svesni da je vreme kada su oni mogli bilo šta da traže i da uslovljava­ju svoje koalicione partnere daleka prošlost i da sada mogu da budu zadovoljni ako uspeju da išta dobiju - zaključuju naši izvori bliski vrhu SPS-A.

Nastavak sednice Skupštine Srbije na kojoj bi trebalo da bude imenovan njen novi predsednik mogao bi biti održan početkom sledeće nedelje, nezvanično saznaje „Alo!“. Prema rečima naših izvora, utorak, 15. septembar, pominje se kao datum kada će biti nastavljen­o zasedanje parlamenta.

- Sednica Skupštine Srbije mogla bi biti zakazana krajem ove ili početkom sledeće nedelje, mada je veća verovatnoć­a da će biti početkom sledeće nedelje. Tada će se verovatno znati i koje stranke će ući u novu vladu - ističu naši izvori.

„Alo!“je pisao da Vladimir Orlić, poslanik SNS-A, ima najveće šanse da nasledi Maju Gojković na čelu parlamenta. Promene u Skupštini Srbije mogle bi se desiti i na čelu poslaničke grupe SNS-A, a velike šanse da se nađe na čelu poslaničke grupe „Aleksandar Vučić - Za našu decu” ima Milenko Jovanov, potpredsed­nik SNS-A. Do sada su poslanicim­a potvrđeni mandati, a još se čeka na izbor skupštinsk­og rukovodstv­a.

Resore će po svemu sudeći dobiti Aleksandar Antić i Ivica Dačić

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia