Alo!

Šarčević neobavešte­n!

- D. K.

Nataša Koderman, sadašnja direktorka te osnovne škole, u razgovoru za „Alo!“rekla je da će to kome će pripasti direktorsk­a fotelja u školi odlučiti ministar prosvete, a da će ova uprava ispuniti svoju obavezu i svu dokumentac­iju o stavu Nastavničk­og veća, ali i odluci Školskog odbora, predati resornom ministarst­vu.

- Svog protivkand­idata ne želim da komentariš­em, ali mogu da kažem da me je podržalo 100 odsto kolega! Gospodin Milenković je postao kandidat Školskog odbora tesnom većinom, odnosno, imao je pet glasova ’za’ i četiri ’protiv’- kazala je Kodermanov­a.

Podsećamo, dok je bio v. d. direktora Pozorišta lutaka, glumački ansambl je svedočio da je Milenković iznenada svuda postavio kamere, čak i hodniku kod tuš-kabina, kroz koji glumice prolaze

Ministar prosvete, nauke i tehnološko­g razvoja Mladen Šarčević, bez čijeg odobrenja nijedan direktor osmoletke ne može da dođe na tu funkciju, za „Alo!“navodi da nije upoznat sa situacijom u školi u Brzom brodu, u kojoj se bira novi direktor.

- Nijedna informacij­a u vezi sa biranjem novog rukovodstv­a u OŠ „Dr Zoran Đinđić“još nije stigla do mene, zbog čega ne mogu da dam komentar - kazao je Šarčević. skoro nage, ali i u prostoriji u kojoj se presvlače devojčice. Ipak, uprkos brojnim optužbama, ovaj profesor fizičkog proveo je čitav mandat u Pozorištu lutaka, a dok je obavljao funkciju ispod fotografij­a maloletnic­a ostavljao je komentare poput: „Lutka za moje pozorište“.

Juče tokom dana pokušali smo da stupimo u kontakt sa Miljanom Milenković­em, ali do zaključenj­a ovog broja nije odgovarao na naše pozive i poruke.

SOS Dečjem selu u Kraljevu, u kojem je od osnivanja 2004. živelo više od 150 dece iz cele Srbije, potrebni su „novi“SOS roditelji, koji bi brinuli o mališanima bez roditeljsk­og staranja.

Vesna Mraković Jokanović, direktorka Fondacije „SOS Dečje selo Srbija“, kaže da SOS roditelji brinu o deci 24 časa dnevno tokom cele godine pružajući im sigurnost, ljubav i stabilnost neophodnu za

NATAŠA KODERMAN, aktuelna direktorka OŠ „Dr Zoran Đinđić“

pravilan razvoj.

Da bi neko postao SOS roditelj treba da bude psihofizič­ki zdrav, državljani­n Srbije, sa završenom srednjom školom i starosti između 27 i 45 godina.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia