Alo!

Majka: „Nadala sam SE DA će JE NAĆI ŽIVU“

Orhideja T. iz Bačkog Petrovog Sela je sa bratom (6) pobegla od kuće i biciklom otišla do Tise, koja je od naselja udaljena tri-četiri kilometra. Brat kaže da su sedeli u čamcima blizu obale i da je Orhideja skočila, ali je čudno da to niko nije video

- M. OBADIĆ

Ronioci Žandarmeri­je našli su juče, oko 16.30 sati, telo sedmogodiš­nje devojčice Orhideje T. iz Bačkog Petrovog Sela, koja je u nedelju po podne nestala u Tisi.

Prema svedočenju njenog šestogodiš­njeg brata K. Š., koji je bio sa njom u vreme nestanka, devojčica je skočila u reku.

- Nadala sam se da će mi ćerku naći živu. Sin kaže da su sedeli u dva crvena čamca blizu obale i da je Orhideja skočila. Međutim, čudno je da to niko nije video. To se desilo u nedelju oko 13.30. Kada sam stigla na Tisu, sin je strašno plakao. Na nesreću, baš u to vreme nije bilo nikoga na delu Tise gde je istaknuto da je kupanje opasno - kaže uplakana majka Reveneta Tot (30) i dodaje da je ćerka biciklom otišla na Tisu.

- Sin je iskočio kroz prozor, zajedno su otišli na Tisu, ćerka ga je vozila. Otišli su oko 10, a ja sam krenula na igralište da ih tražim. Tragala sam za njima do 13.30, jedino na Tisi nisam bila. Kad sam stigla kući, jedan čovek je došao da mi javi da mi je ćerka nestala. Onda smo otišli na Tisu i tamo sam našla haljinu, papuče i majicu - kroz suze priča Reveneta i navodi da je Orhideja i ranije nekoliko puta bežala od kuće.

- Odlazila je jer joj nisam dozvoljava­la da sama ide na igralište. Saznala sam da u četvrtak nije bila u školi, nego na Tisi. Imam petoro dece, tri ćerke i dva dečaka. Orhideja je najstarija, a najmlađe dete ima tri meseca. Sama živim sa njima, suprug radi u Nemačkoj. Orhidejin otac je umro pre dve godine kaže Reveneta i potvrđuje da su deca nekoliko puta sama išla biciklom do Tise, koja je od njihove kuće udaljena tri-četiri kilometra, kao i da se mesto na kojem su se kupali nalazi 200 metara od plaže.

Da je Tisa nepredvidi­va i ćudljiva reka, potvrdili su alasi i meštani koji godinama dolaze na njenu obalu.

- Posle metar i po, odmah kreće strmina i sve veća dubina,

Imam petoro dece, TRI ĆERKE I DVA DEČAKA. Orhideja je najstarija, A NAJMLAĐE DETE IMA TRI MESECA. ORHIDEJIN otac je umro, a drugi MUŽ MI JE U NEMAČKOJ

REVENETA TOT (30), majka devojčice

od 15 do 24 metra. Pre tri godine se utopio dečak, a i odrasli se često udave. Za 11 godina, koliko sam ovde, ovo je šesti slučaj utapanja - kaže Kurila Maćaš iz Temerina, koji leto provodi na Tisi.

Devojčica je nađena u blizini čamca na Tisi u kojem je se igrala sa šestogodiš­njim bratom.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia