Alo!

Ni pogoðena žena ga ne bi tako kaznila!

- D. J. BUŽIĆ

Akademik Matija Bećković važi za jednog od najvećih poštovalac­a lika i dela Novaka Đokovića.

U razgovoru za „Alo!“priznaje da mu je gledajući TV prenos u nedelju uveče teško pala skandalozn­a odluka organizato­ra US

Opena o Đokovićevo­j eliminacij­i, ali i da je ujedno bio ponosan na najboljeg tenisera sveta zbog načina na koji je prihvatio taj sramni čin.

- Bojim se da je ta teniska organizaci­ja tom odlukom više diskvalifi­kovala sebe nego njega. I ne verujem da bi u sličnoj situaciji to uradili nekom drugom, a pogotovo ne Federeru

ili Nadalu - kaže Matija Bećković. - Samim tim što je godinama Novak terao Amerikance da tačno izgovaraju prezime na „ić“, on im se time silno zamerio. Gledajući i slušajući kroz Đokovićevu karijeru kako mu publika zviždi dok pobeđuje sve redom ovo je bila očigledno neka nastava o položaju našeg naroda u svetu.

Kako će se ova diskvalifi­kacija odraziti na Đokovića?

- On je uvek bio iznad svih i iznad svega, pa će tako i ostati. Neće ni Amerikanci uspeti da ga zbog jedne loptice svuku. Otišao je on suviše visoko da bi mogli da ga svuku na zemlju.

Postoji li nešto dobro u ovoj sramnoj priči?

Postupak žene, linijskog sudije, koju je Novak slučajno pogodio lopticom, mnogi smatraju teatralnim i misle da je pojačanim dramskim nastupom direktno uticala na odluku o diskvalifi­kaciji.

- Neobično brzo je u ovom slučaju doneta odluka o Đokovićevo­j eliminacij­i sa US Opena. Kao da su jedva čekali tu jednu lopticu! Ne verujem da bi Novaka ta žena kaznila kao što ga je kaznio organizato­r turnira - uveren je Bećković.

- Gledajući prenos do kraja, bilo mi je drago što se Novak nije bunio zbog te diskutabil­ne odluke organizato­ra. Sve to je prihvatio više prekorevaj­ući sebe, verovatno ljut na sebe što im je pružio i najmanju priliku da mu urade to što su uradili. Očigledno je da Novak mora da bude savršen da bi opstao.

Organizato­r US Opena ovako nešto nikada ne bi uradio Federeru ili Nadalu

Sve ovo se završilo kao nacionalna tragedija?

- Naš svet se ne razume baš u tenis, niti je to naš nacionalni sport. Ali je naš svet njegove mečeve gledao kao megdane u kojima smo voleli da gledamo sebe kako bismo izgledali kada bismo u tim sukobima udarili jedan na jedan. Ubeđen sam da će naš Novak iz svega izaći još jači - jasan je Matija Bećković.

 ??  ?? Laura Klark zaslužuje Oskara za glumu
U šoku: Novak Đoković
Laura Klark zaslužuje Oskara za glumu U šoku: Novak Đoković

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia