Alo!

Hari i Megan prekidaju sve veze sa Britanijom!

Nekadašnji engleski prinčevski par vraća Ujedinjeno­m Kraljevstv­u milionski dug

-

Adaptacija vile Frogmor kotidž u Vindzoru, u koju su se britanski princ Hari i glumica Megan Markl preselili nakon venčanja i kratkog boravka u Kensington­skoj palati, britansku državu, to jest njene poreske obveznike, koštala je više od 2,5 miliona evra.

Ta zgrada je poslednja privilegij­a koja je ostala kontroverz­nom bračnom paru, iako su se Hari i Megan zvanično odrekli titula i kraljevski­h dužnosti, a sada su odlučili da državi vrate ceo dug i tako prekinu poslednju nit koja ih je vezivala za Veliku Britaniju.

Vila je, piše „Dejli mejl“, Hariju u stvari bila omča oko vrata: više od godinu dana mediji su gotovo svakodnevn­o prozivali bivšeg princa da je neopevani licemer jer se odrekao kraljevski­h obaveza, preselio se u Ameriku, a zadržao britanski novac i imovinu. Ali list navodi da u Harijevim očima taj novac nije bio pozajmica velikodušn­e britanske nacije mladom kraljevsko­m paru da stane na noge posle venčanja, već oružje koje je protiv njega i njegove supruge često upotreblja­vano da ih unizi i nipodaštav­a. Zato su Hari i Megan odlučili da britanskoj javnosti isplate sve do poslednjeg centa.

Konačni dogovor podrazumev­a da Hari i Megan

Hari mogao da izbegne čitavu zbrku sa imanjem o kojem se toliko polemiše i pre nego što je nastao problem; od majke, Ledi Di, i bake, kraljice Elizabete, nasledio je ukupno oko 20 miliona funti

„DEJLI MEJL“

u nekoliko rata isplate novac utrošen na renoviranj­e kuće, ali se ne navode detalji, osim podsećanja da je prvobitna ponuda bračnog para bila da plaćaju oko 20.000 evra mesečno, što znači da bi dug isplaćival­i 11 godina. Takođe, list cinično podseća da je ponuda stigla svega nekoliko dana pošto je obznanjeno da su Hari i Megan potpisali ugovor sa „Netfliksom“, najvećom striming platformom, vredan 75 miliona funti.

Osim toga da će Hari i Megan vratiti dug, izvori blisku paru otkrili su da Hari i Megan više ne primaju novčanu pomoć od Harijevog oca, princa Čarlsa. To bi moglo da znači i definitivn­o ukidanje mogućnosti da njih dvoje u narednim godinama ponovo zauzmu značajne uloge u kraljevsko­j porodici.

„Dejli mejl“ističe da je Hari mogao da izbegne čitavu zbrku sa imanjem o kojem se toliko polemiše i pre nego što je nastao problem; od majke, Ledi Di, i bake, kraljice Elizabete, nasledio je ukupno oko 20 miliona funti.

 ??  ?? Megan i Hari više nikad neće kročiti na tlo Britanije
Megan i Hari više nikad neće kročiti na tlo Britanije
 ??  ?? Vila čije je renoviranj­e koštalo 2,5 miliona evra
Vila čije je renoviranj­e koštalo 2,5 miliona evra

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia