Alo!

Verovala sam mu, a on me je iskoristio!

„Ako bih rekla onoga ime ko mi učinio, je to fokus s mojim u vez filmom sveo na bi s to, na silovatelj­a“, mog je izjavil glumica

- M. L.

Glumica Danijela Štajnfeld napravila je pravi medijski bum kada je u svom dokumentar­nom filmu „Zaceli me“otkrila je da ju je silovao muškarac iz filmske industrije, zbog čega je morala da spakuje kofere i ode u Ameriku.

Danijela je sada ispričala da je pokrenut sudski postupak protiv javnosti nepoznatog muškarca koji ju je silovao, ali da njegovo ime još neće otkriti javno.

- Dobila sam neke informacij­e od inspektora što se tiče tužilaštva, pa sada ja i advokatska kancelarij­a koja me zastupa skupljamo još neke informacij­e - rekla je Danijela u jednoj emisiji i dodala:

- Razlog zašto je tužilaštvo pokrenulo postupak je moć filma i drago mi je da je sudski proces pokrenut posle dve nedelje od prikazivan­ja na festivalu i da se ova tema otvorila u javnosti - ispričala je ona.

Glumica je istakla da nije želela da javnosti putem medija ili u filmu otkrije ime osobe koja ju je silovala jer bi fokus tada bio na čoveku koji je učinio

„Razlog zašto je tužilaštvo pokrenulo postupak je moć filma i drago mi je da je sudski proces pokrenut posle dve nedelje od prikazivan­ja na festivalu i da se u javnosti otvorila ova tema“

tako gnusan čin. - Da sam htela da kažem ime svog silovatelj­a, pošto je to moj autorski film i produkcija, to bih uradila u filmu. Razlog zašto nisam iznela ime silovatelj­a u filmu je jednostava­n. Ako bih rekla ime onoga ko mi je to učinio, fokus u vezi sa filmom bi se sveo na mog silovatelj­a. Film ima misiju da skrene pažnju na poziciju žrtve - rekla je glumica i ispričala da je dobro poznavala svog silovatelj­a i da mu je verovala.

- Ja, kao i svaka žrtva, napadnuta sam od nekoga iz svoje okoline, koga znam, poštujem, do koga mi je stalo i kome verujem. To je činjenica koju je teško uzeti u obzir i ako razumete da je to neko najčešće nama blizak, onda razumete da su okolnosti pod kojima se dogodi zlostavlja­nje najuobičaj­enije - ispričala je Danijela.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia