Alo!

Više volim da SKUPLJAM ŽENE, NEGO NOVČIĆE!

„Devojke mazim, pazim, čuvam, natalitet pojačavam. Imam šestoro dece i tri unučeta“, kaže u šali optuženi biznismen

- D. ĆURUVIJA

- Skupljam rimske novčiće, ali više volim da skupljam žene! Žene mazim, pazim, čuvam, natalitet pojačavam. Imam šestoro dece i tri unučeta - kaže u šali Milivoje Zarubica Puja (50) uoči suđenja u Specijalno­m sudu u Beogradu povodom tužbe da je nelegalno iskopavao i preprodava­o antički novac.

Zarubica se sa još osam osoba tereti da su kao organizova­na grupa, na različitim lokacijama, pomoću metal detektora, pronalazil­i stare rimske novčiće, iskopavali ih i prodavali na crnom tržištu.

- Nemam veze s tim! Ja sam član numizmatič­kog kluba i zaljubljen­ik u novčiće. Idem na sajmove, kupujem i prodajem tamo. Ti novčići koštaju od 10 do 30 evra, skuplje nisam imao. Hobi mi je da skupljam stare novčiće, srpske i rimske. A optužili su me da sam lopov i zbog toga sam jedino ja pet meseci ležao u pritvoru! Ne bih nešto prodavao javno ako je ukradeno! - tvrdi Zarubica za „Alo!“i navodi da postoje lokaliteti na kojim tragači kopaju za starim blagom.

- Idu po šumama i livadama u Sremskoj Mitrovici, Leskovcu, Požarevcu i niko ih ne dira. Nisam nikada kopao te novčiće nego sam ih kupovao od

tih tragača, na poverenje. Koliko su oni procenjiva­li, ja sam plaćao, ali nikad nisam išao na lokalitete gde je država stavila table. Našli su mi 150 komada od tragača i za to me terete objašnjava Zarubica.

On napominje da se ti novčići prodaju preko raznih sajtova i da niko nikog ne hapsi zbog toga.

- Nikad nisam bio organizato­r

bilo kakve kriminalne grupe, nikome nisam izdavao naređenja, sve sam radio kao pojedinac. Idem na sajmove četvrtkom i subotom, kao i na međunarodn­e sajmove - objašnjava naš sagovornik i šaljivo odgovara na pitanje kako plaća branioca.

- Advokata plaćam rimskim novčićima. Kako sam kupovao, tako ću i da ga plaćam! - kaže Zarubica.

Nemam veze s pljačkom kulturnog dobra! Ja sam član numizmatič­kog kluba i zaljubljen­ik u novčiće

 ??  ?? Advokata plaća rimskim novčićima: Milivoje Zarubica
Advokata plaća rimskim novčićima: Milivoje Zarubica
 ??  ?? Razveo se od državne starlete: Dušica i Milivoje
Razveo se od državne starlete: Dušica i Milivoje

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia