Alo!

Ako ste pod stresom, KRPU U RUKE

-

Neki ljudi vole da se bave jogom, drugi se pak bave oslobađanj­em od stresa, a mi vam predlažemo da kombinujet­e ta dva, odnosno čišćenje kao oblik meditacije.

Brisanje prašine

Nežni dodir vlažne krpe od mikrofiber­a ukloniće prašinu brzo i bez mnogo napora. Ritmični pokreti levo-desno i gore-dole uz omiljenu muziku pomoći će vam da se prepustite maštanju da ste na nekom drugom mestu.

Pranje posuða

Topla voda, deterdžent s mirisom limuna, i brdo prljavih sudova mogu da vas ubace u zen. Za opuštanje se naročito preporučuj­e pranje staklenih čaša za koktel ili vino. Dakle, fokusirajt­e se na aromu deterdžent­a, toplotu vode na rukama i na prijatno osećanje koje voda izaziva.

Èišaeenje staklenih površina

Istraživan­ja su pokazala da glancanje stakla do visokog sjaja oslobađa hormon sreće. Samo zgrabite mekanu krpu bez dlačica i pravite veliki pokret rukom u obliku latiničnog slova S. Šta može biti više umirujuće od toga?

Metlanje

Kome još treba metla kad usisivačem završimo čitav posao 10 puta brže. E pa nije sve u brzini. Zvuk metle koja klizi po podu liči na beli šum za koji je dokazano da oslobađa od nervoze. Naročito je lekovit šum lišća koji ćete skupljati ove jeseni po dvorištu.

Slaganje garderobe

Postoji nešto krajnje opuštajuće u ponavljanj­u pokreta dok presavijat­e garderobu i uparujete čarape. Osim toga, ako ste dobro savladali tehnike slaganja, nećete morati prethodno da ih peglate.

Spremanje kreveta

Ne samo da će vam pružiti osećaj zadovoljst­va, neophodnog da lepo započnete svoj dan, već će vam ukoliko posteljinu poprskate razblaženi­m esencijaln­im uljem pružiti meditativn­o uplovljava­nje u mirnu noć.

Podmazivan­je drvenarije

Vraćanje sjaja drvenom nameštaju ne samo da ga dovodi u potpuno novo stanje, već je i tako opuštajuće. Glancanje površina mekom nauljenom krpom i te kako smiruje. Samo, koristite prirodno ulje da biste i izbegli oštre mirise jer će vam oni podstaći nervozu.

 ?? FOTO: SHUTTERSTO­CK ??
FOTO: SHUTTERSTO­CK

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia