Alo!

Poslanici se prvo pelcuju, pa onda biraju novu vladu

Novi saziv Skupštine Srbije rad poèinje vakcinacij­om 8. i 9. oktobra

- D. R.

Prvo pelcovanje pa tek onda glasanje! Narodni poslanici i zaposleni u stručnim službama Skupštine Srbije biće vakcinisan­i protiv sezonskog gripa 8. i 9. oktobra u prostorija­ma parlamenta.

Pozivi za vakcinisan­je su im već uručeni, a u dopisu parlamenta je navedeno da će vakcinisan­je biti vršeno i naknadno tokom oktobra i novembra, u danima kada Skupština bude zasedala.

Iako su vakcine protiv sezonskog gripa spremne za narodne poslanike, o tome da li će ih primiti odlučiće sami.

- Poštovaću preporuke struke, ponašati se odgovorno i disciplino­vano. Ako kažu da shodno svom zdravstven­om stanju i veoma lošem imunitetu moram, primiću vakcinu. Inače lično ne bih, jer nikada do sada to nisam učinio - poručio je za „Alo!“poslanik SPS-A Đorđe Milićević.

Za vakcinisan­je je spreman i poslanik SNS-A Vladimir Marinković.

- Naravno, kada bude trebalo - kazao je on za naš list.

Vakcinu će primiti i narodni tribun Marijan Rističević.

- Naravno, zbog hroničnog bronhitisa spadam u osetljivij­e i svake godine se vakcinišem i štitim od gripa poručio je on za „Alo!“.

S druge strane, poslanik naprednjak­a Dragan Šormaz poručio je da je zdrav, te da se neće pelcovati protiv sezonskog gripa.

- Neću primiti vakcinu. Zdrav sam, imam jak imunitet, redovno idem na ozbiljne preglede. Nisam zabrinut - kazao je on za „Alo!“.

Inače, poslanici će se po svemu sudeći, tokom ove nedelje, najverovat­nije 8. oktobra, vratiti u skupštinsk­e klupe i nastaviti sednicu na kojoj bi trebalo da budu imenovani novi predsednik i potpredsed­nik, a očekuje se i imenovanje generalnog sekretara i formiranje radnih tela.

Neću primiti vakcinu, zdrav sam, imam jak imunitet

DRAGAN ŠORMAZ

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia