Alo!

Prioriteti nove Vlade biaee bolje zdravstvo, rast vojne moaei i jaèa ekonomija

Predsedniš­tvo Srpske napredne stranke prihvatilo Vučićev predlog za mandatara

- D.R. – V.P.

Ministar finansija u aktuelnoj Vladi Srbije i član predsedniš­tva SNS Siniša Mali saopštio je da je Predsedniš­tvo jednoglasn­o prihvatilo predlog predsednik­a stranke Aleksandra Vučića o novom mandataru.

Predsednik je od novog mandatara tražio da su rotacije u vladi moguće, ali i naglasio da želi nova lica i novu energiju

- Mi smo kao predsedniš­tvo jednoglasn­o prihvatili njegov predlog shodno ustavnim ovlašćenji­ma kakve ima kao predsednik Republike Srbije – naglasio je Mali. On je dodao da će ime mandatara kao i obrazložen­je za njega saopštiti sam Vučić.

- Ono što je bila tema, osim toga, jesu dosadašnji rezultati Vlade. Poseban akcenat je bio na ekonomiji i na borbi protiv korona virusa. Tri su prioriteta za novu vladu, a to je ekonomija, Srbija 2025, bolji životni standard građana, veće penzije, rast plata, kao i rat naše vojne moći, i treće to je zdravstven­a zaštita što podrazumev­a ulaganje u bolnice i ceo zdravstven­i sistem. Pokazalo se da ulaganje u zdravstvo bitno i da su neke zemlje bolje odreagoval­e, kao što je Srbija - objasnio je Mali.

- Ono što je predsednik tražio od novog mandatara jeste da su rotacije u vladi moguće, ali i da želi nova lica, novu energiju, da se da šansa mladim i novim ljudima da se pokažu. To će biti Vlada političkog kontinuite­ta. U narednih 7 dana ćemo imati još jedno predsedniš­tvo. Potrebno je podmlađiva­nje. Niko od nas se nije srodio sa ministarsk­om foteljom, važno je slediti viziju stranke - objasnio je Mali.

Upitan da li će zadržati svoj resor, Mali kaže da o konkretnim imenima u novoj vladi sinoć nije bilo reči i da će to biti tema iduće sednice Predsedniš­tva SNS za koju očekuje da će biti održana u narednih sedam dana.

SINIŠA MALI, ministar finansija

- Očekujte taj razgovor do ponedeljka naredne nedelje. Mislim da ćemo do tada imati narednu sednicu predsedniš­tva stranke i tada će i novi mandatar sa predsednik­om Vučićem izložiti svoju viziju svoje vlade sa konkretnim imenima - objasnio je Mali.

 ??  ?? Najavio velike promene: Aleksandar Vučić
Najavio velike promene: Aleksandar Vučić
 ??  ?? Zorana Mihajlović
Zorana Mihajlović
 ??  ?? Ana Brnabić
Ana Brnabić
 ??  ?? Siniša Mali
Siniša Mali

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia