Alo!

Da je smanjio gas, ne bi ubio četvoro!

Veštak utvrdio da je bilo propusta vozača „dačije“i BMW-A. - Da se BMW kretao brzinom od 50 kilometara na sat, umesto više od 100 kilometara na sat mogao je da zaustavi vozilo i spreči tragediju rekao je veštak

- D. ĆURUVIJA

Na suđenju Nikoli Mihailović­u (28), vozaču BMW-A iz Velikih Crljena kod Lazarevca, koji je 9. avgusta 2019. na Ibarskoj magistrali izazvao saobraćajn­u nesreću u kojoj je poginulo četvoro mladih, veštak je juče izjavio da je mogao da spreči tragediju da se kretao propisanom brzinom.

- Da se BMW kretao brzinom od 50 kilometara na sat, umesto više od 100 kilometara na sat, mogao je da se zaustavi vozilo i spreči tragediju - rekao je veštak u Višem sudu u Beogradu posle pregleda snimka nesreće.

On je naveo i da je vozač „dačije”, u kome su se nalazili nastradali, mogao da spreči nesreću.

- Bilo je propusta vozača oba vozila. Na snimku se vidi kako se „dačija“uključuje na Ibarsku i kako se BMW, koji trenutak kasnije, otpozadi zakucao u nju. Propust vozača „dačije“je što nije usporio i nijednog trenutka nije zaustavio auto. Kretao se usporeno, a kada se uključio na put, ubrzao je. Nije pogledao udesno, a da je to uradio video bi BMW, koji je bio udaljen 42 metra. Možda je i video, ali je pogrešno procenio da ima vremena da se uključi. Od momenta uključenja „dačije“, vozač BMW-A je mogao da vidi njena svetla. Pošto je prošlo 1,3 sekunde, nije imao vremena da reaguje - izjavio je veštak.

U nesreći su poginuli Aleksandar Savatić (22), Đorđe Belušević (22), Đorđe Subotić (19) i Katarina Ivanković (20). Tokom istrage utvrđeno je da je optuženi Mihailović u trenutku udesa imao čak 1,36 promila alkohola u krvi, kao i da je vozio nedozvolje­nom brzinom od 117 kilometara na sat.

Mihailović je na početku suđenja rekao da se kaje. Kazao je da je bio pijan, i izjavio saučešće porodicama nastradali­h.

Suđenje se nastavlja 22. oktobra.

Vozač „dačije” nije pogledao udesno, a da je to uradio, video bi BMW koji je bio udaljen 42 metra SUDSKI VEŠTAK

 ??  ?? Kaje se: Nikola Mihailović
Kaje se: Nikola Mihailović
 ??  ?? Đorđe Subotić
Aleksandar Savatić Đorđe Belušević
Katarina Ivanković
Đorđe Subotić Aleksandar Savatić Đorđe Belušević Katarina Ivanković

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia