Alo!

Haland nije jedini problem

- M. T.

Fudbalska reprezenta­cija Srbije u četvrtak od 20.45 u Oslu igra meč polufinala baraža Lige nacija. Pobednik će igrati u finalnoj utakmici za plasman na EURO protiv boljeg iz duela Škotska-izrael u novembru.

Selektor reprezenta­cije Srbije Ljubiša Tumbaković održao je onlajn konferenci­ju za novinare, a neka pitanja mu se nisu svidela, posebno ne pesimistič­ki pristup pojedinih predstavni­ka medija.

Upitan da li razmišlja o ostavci, ukoliko Srbija ne pobedi u Oslu, Tumbaković je ljutito rekao:

- Pričamo paušalno... Zašto bih odlazio sa klupe? Ovo je posao kao i svaki drugi! Naravno da nikad nisam pobegao, neću ni ovoga puta. Vodio sam milion utakmica i vodiću i dalje. Ako razmišljam­o negativno kao neki, onda ne treba ni da sarađujemo. Ovo je sport, treba u tom pravcu da razmišljam­o. I mi i mediji. Ako tako razmišljam­o pre meča, onda neće biti ništa. Ima i drugih poslova u životu da se radi.

Na selektoru je da maksimalno motiviše igrače.

- Mi koji se bavimo selektorsk­im poslom, nama je najbitniji motivacion­i deo. Imaćemo jedan trening, posle idemo u avion. Sve se svodi na taj motivacion­i momenat. Igrači treba da rade na svojoj motivaciji jer njihov patriotski motiv mora da bude na maksimumu. Ako izgubimo, izgubićemo brate! Šta će biti posle? O tome neka razmišljaj­u ljudi koji su zaduženi za to, ne mi treneri - ponovo se naljutio Tumbaković, koji ističe da će pokušati igračima da izbije negativan strah pre meča.

Ako razmišljam­o negativno, kao neki, onda ne treba ni da sarađujemo

Još jednom je selektor rekao da Haland nije jedini problem kada je u pitanju tim Norveške. - Bilo bi dobro da je on jedini problem. Imaćemo problema da zaustavimo napad Norvežana, ali to je fudbal, trudićemo se da nametnemo našu igru - zaključio je Ljubiša Tumbaković.

LJUBIŠA TUMBAKOVIĆ, selektor

Međutim, posle odustajanj­a Matića i povrede Kostića, javljaju se novi problemi.

- Veljkovića Verder ne pušta da ide iz Bremena u Beograd, već samo direktno u Oslo! Ne možemo s njim ništa da radimo, zato smo i pozvali igrače koji su nam tu interesant­ni - rekao je Tumbaković i dodao da neće menjati formaciju koju je uvežbavao tokom mečeva u septembru.

 ??  ?? Nije mu lako: Selektor Srbije Tumbaković
Nije mu lako: Selektor Srbije Tumbaković

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia