Alo!

U Mladenovcu zbog steèajne mafije gladuje 8.000 ljudi

- S. DŽ. S.

Mirko Borovčanin, jedan od glavnih bosova stečajne mafije u Srbiji, prijavio je lažno potraživan­je od 524.021.121,90 dinara, dok je njegova ekipa raznim zloupotreb­ama do sada u svoje džepove strpala više od četiri miliona evra

AVDO ČARDŽIĆ

AVDO ČARDŽIĆ

Ko kroji sudbinu „Keramike“Mladenovac, jedne od najmoćniji­h fabrika u bivšoj Jugoslavij­i? Avdo Čardžić, lider Udruženja građana „Radnička akcija“iz Mladenovca, otkriva za „Alo!“da se 15. oktobra na skupštini poverilaca, u sali Beograđank­e, bira odbor poverilaca, od kojeg zavisi da li će mafijaška pljačka te fabrike biti stopirana!

- Pljačka je počela nekoliko meseci posle otvaranja stečaja 2014. smenom prvog stečajnog upravnika Dragog Stevanović­a, koji je za samo pet meseci ostvario oko 300.000 evra neto deviznog priliva. Međutim, dežurni stečajni sudija ga je razrešio, i to tokom vikenda, jer Mirko Borovčanin, jedan od glavnih bosova stečajne mafije u Srbiji, nije hteo da čeka da prođe vikend kako bi se dokopao dokumentac­ije i računa firme sa ogromnim sredstvima na njemu. Borovčanin je alfa i omega svih malverzaci­ja u „Keramici“. Prijavio je lažno potraživan­je od 524.021.121,90 dinara, dok je njegovim postupanje­m firmi do sada naneta šteta veća od četiri miliona evra! - navodi Čardžić i ističe da je cela imovina fabrike 2014. procenjena na 9,7 miliona evra.

- Sve su spremili da „Intergas“iz Beograda zadrži za sebe sav novac ostvaren prodajom imovine! „Keramika“ima više od 700 poverilaca, a među većima su JP „Srbijagas“i Fond solidarnos­ti Republike Srbije, čiji je osnivač Vlada Srbije, sa potraživan­jima većim od 400 miliona dinara, a ova mafijaška grupa hoće da ih ostavi bez ijednog dinara! - upozorava lider Udruženja građana „Radnička akcija“.

- Mafijaška grupa sada hoće namerno da prouzrokuj­e bankrot „Keramike“i da prodajom celokupne imovine ukrade još pet-šest miliona evra na štetu stečajnih poverilaca - kaže Čardžić i dodaje da ima dokaze o malverzaci­jama, kao i da radnici neće odustati od borbe za fabriku dok ne sklone lopove, jer je zbog njih u Mladenovcu gladno oko 8.000 ljudi.

Mirko Borovčanin kaže da nema komentar na Čardžićeve optužbe i da ne govori za novine jer ne može da proveri identitet novinara.

 ??  ??
 ??  ?? Nema komentar: Mirko Borovčanin
Nema komentar: Mirko Borovčanin

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia