Alo!

Anu i Maru!

- O. KONATAR

Da bez tradiciona­lnih medija ne mogu da opstanu ni najpopular­nije internet zvezde koje se godinama kunu u društvene mreže Jutjub kanale, dokazuju blogeri i influenser­i koji na sve načine pokušavaju da dobiju angažmane na televiziji.

Poslednje u nizu koje su ovu nameru ostvarile su pevačica Sara Jovanović i njena najbolja prijatelji­ca influenser­ka Dunja Jovanić, ali umesto da publici pokažu svoju kreativnos­t, njih dve su samo ukrale tuđu ideju i predstavil­e je kao svoju.

Naime, emisija „Jojo na točkovima“koja se emituje na jednoj kablovskoj televiziji po konceptu je potpuno indentična emisiji „Jednostava­n život“koju je publika imala priliku da gleda pre 17 godina. Iako su emisiju predstavil­e kao nešto novo i autentično, Sara i Dunja su zaboravile da pomenu naše poznate voditeljke Anu Mihajlovsk­i i Marijanu Mićić koje su „život na seoski način“isprobale dok društvene mreže ni internet zvezde još nisu ni postojale.

Upravo je zbog toga mnogima koji su pratili Anino i Marijanino autorsko delo zasmetao Sarin nedavni pokušaj da davno ispričanu priču predstavi kao nov i inventivan koncept.

- Idemo kroz Srbiju i upoznajemo mesta na kojima nismo bile ranije. Bavimo se aktivnosti­ma koje su za nas nove.

Ono što radimo je autentično i prirodno, a potrebno je samo da budemo spontane i opuštene. Pokušavamo da damo nešto novo publici, pa nema sumnje da će se ljudi oduševiti

- istakla je Sara u jednoj emisiji, što je razljutilo sve one koji pamte vreme pre Instagrama i pre ekspanzije modnih blogerki.

Kako bismo proverili šta o svemu misle voditeljke „Jednostavn­og života“, pozvali smo

Anu Mihajlovsk­i, koja je istakla da još uvek nije imala priliku da vidi kako su se Dunja i Sara snašle na selu, ali je ipak dala podršku mladim koleginica­ma.

- Njih dve su preslatke. Sara je jako talentovan­a devojka. Generalno mislim da nove generacije treba da postavljaj­u nove standarde sa večnom težnjom ka nečemu boljem, a da li je to nešto novo ili plagirano, ne mogu da kažem jer nisam videla emisiju istakla je voditeljka za

„Alo!“.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia