Alo!

Real i u LŠ domaaein u trening-centru

NORVEŠKA-SRBIJA 20.45, TV „NOVA S“Domaći su se pred meč sa „orlovima“prisetili krahova iz prošlosti, to doigravanj­e im nikako ne prolazi. Naš tim spreman za veliki povratak

- S. R.

Real Madrid će dočekivati rivale u Ligi šampiona, kao i u La Ligi, na stadionu „Alfredo di Stefano“(kapacitet 6.000) u svom trening-centru zbog renoviranj­a „Santjaga Bernabeua“.

20.45 20.45

20.45 20.45

Norveška-srbija Škotska-izraeld Gruzija-belorusija 18 S. Makedonija - *Kosovo 20.45 * selekcija takozvane države

20.45 20.45

„Uleval“. Danijele Orsato (Italija). Jarštajn - Elabdelaui, Reginijuse­n, Ajer, Alesami - Edegard, Berge, Johansen, Midsje - Serlot, Haland. Dmitrović - Milenković, S. Mitrović, Kolarov - Lazović, Gudelj, Maksimović, Mladenović - Tadić, Milinković Savić - A. Mitrović.

Španija, Češka i Mađarska bile su za Norvežane nepremosti­va prepreka u doigravanj­ima za velika takmičenja

STADION: NORVEŠKA:

SRBIJA:

SUDIJA:

Konačno: Norveška-srbija! Večeras (20.45, TV „Nova S“) u Oslu, pred svega 200 gledalaca na tribinama stadiona „Uleval“, igra se baraž za plasman na Evropsko prvenstvo.

Ako pobedimo, čeka nas još jedan, poslednji duel, i to sa boljim iz meča Škotska-izrael. U tom slučaju, utakmica decenije biće odigrana na „Marakani“.

Iako „orlovi“nisu u nekom posebnom naletu, Norvežani ozbiljno strahuju od Srbije. Dodatno jer imaju baš loša iskustva u baražima za velika takmičenja. Sada već davne 2000. godine, Norveška i Srbija su poslednji put igrale u završnici Evropskog prvenstva u fudbalu u Belgiji i Holandiji. Bili smo u istoj grupi, a SR Jugoslavij­a je bila druga, iza Španije, dok su Norvežani ispali.

Opšti je utisak da su „vikinzi“blagi favoriti jer igraju na svom stadionu, njihovi igrači trenutno su u boljoj formi, kao i atmosfera u nacionalno­m timu. Naravno, adute ima i Ljubiša

Tumbaković, a jedan može biti i strah Norvežana od baraža.

Momci iz Skandinavi­je poste već dve decenije, a u međuvremen­u su tri puta ispadali baš u doigravanj­u. Prvi put od Španije (1:2, 0:3) za EP 2004. u Portugalu. U baražu za Svetsko prvenstvo 2005. izgubili su od Češke (0:1, 0:1), a od Mađarske (0:1, 1:2) 2015. u kvalifikac­ijama za EVRO.

Nadamo se da protiv Srbije neće prekinuti negativan niz.

Norvežani su oprezni i odmereni u izjavama. Fudbaler marokansko­g porekla Mohamed Elijunusi svestan je izazova.

- Biće to veliki izazov za nas. Ako prođemo Srbiju, nije važno protiv koga ćemo igrati. Za nas je apsolutni prioritet meč sa Srbijom, ali ona je favorit. I večeras, i u slučaju meča sa Izraelcima ili Škotima na kraju baraža. Ipak, mi dugo nismo bili na EP i imamo velika očekivanja - rekao je Elijunusi.

Meč u Oslu mogli bi da obeleže prvotimci Reala Odegard i Jović. Norvežanin se poverio medijima:

- Jovića je brinula temperatur­a u Oslu. Čuo sam da u Srbiji misle da je u Norveškoj hladno tokom čitave godine i da se ljudi smrzavaju - ispričao je Odegard, uz napomenu da je u Oslu temperatur­a 12-13 stepeni, ali nije pomenuo da će možda padati kiša, što meteoroloz­i predviđaju.

Odegard je komentaris­ao i saigrača Halanda.

- Samo mu daj loptu. Tada će verovatno zakucati nekoliko golova u protivničk­u mrežu. Nadam se da će biti uspešan protiv Srbije - rekao je on.

 ?? FOTOGRAFIJ­E: PROFIMEDIA.RS ??
FOTOGRAFIJ­E: PROFIMEDIA.RS

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia