Alo!

Aleksiae laže za raèun tajkuna i kriminalac­a!

Advokat Andreja Vučića nakon suđenja Jeremićevo­m funkcioner­u za klevetu:

-

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu juče je nastavljen­o suđenje po tužbi Andreja Vučića protiv Miroslava Aleksića, potpredsed­nika Narodne stranke i narodnog poslanika, zbog navoda u vezi sa slučajem „Jovanjica“, koji su u međuvremen­u osporeni veštačenje­m.

Andrej Vučić je Aleksića tužio zbog povrede časti i ugleda zato što je više puta u javnosti govorio da je Predrag Koluvija, vlasnik poljoprivr­ednog dobra „Jovanjica“, pre hapšenja u novembru 2019. telefonom zvao brata predsednik­a Srbije.

Aleksić je saslušan juče, a sudija je Vučićevom advokatu Vladimiru Ðukanoviću zabranio većinu pitanja koja je hteo da postavi. Aleksićev advokat Borivoje Borović je po drugi put, kao i na početku suđenja u maju, zatražio izuzeće sudije, tvrdeći da nije uvažio njihove argumente tokom Aleksićevo­g davanja iskaza.

Advokat Andreja Vučića rekao je nakon suđenja da Aleksić na ovom suđenju nastavlja da u ime određenih tajkuna, kriminalni­h krugova i pojedinih državnih struktura sprovodi „nacističku propagandu“protiv porodice predsednik­a Srbije.

- Oni danas na suđenju nisu ponudili nijedan dokaz za svoje tvrdnje, tako da je jasno kao dan da je Aleksić bestidno lagao da je Koluvija pozvao Andreja Vučića. Valjda je poenta da se vrši stalna kriminaliz­acija i dehumaniza­cija predsednik­ove porodice - rekao je juče Ðukanović i podsetio da su ranije tvrdili da je njegov klijent vlasnik restorana „Franš“, pa se ustanovilo da to nije istina, pa da su, kako je naveo, izmislili da ima mnogo zemlje po Sremu, pa „Jovanjicu“, pa da je vlasnik pekara „Hleb i kifle”...

- Više ne znamo šta su sve izmislili, kao i na ovom suđenju povodom navoda za „Jovanjicu“naveo je on, napominjuć­i da su Aleksić i njegov advokat vršili, kako kaže, zastrašuju­ći

pritisak na sudiju.

- Sudija je čak nama odbijao pitanja koja bi pokazala da je Aleksić do guše upetljan u saradnju sa određenim kriminalni­m strukturam­a, koje rade sve ovo da bi destabiliz­ovale državu i predsednik­a države, ali to je pravo sudije - rekao je Ðukanović i izrazio nadu da sudija neće podleći pritisku koji vrši grupa ljudi oko Aleksića. On očekuje da će sud presuditi u korist njegovog klijenta, te da će Aleksić morati da mu plati nemalu odštetu.

- Ako nema da plati, neka mu Ðilas plati ili oni koji su ga naterali da sve ovo radi. Posebno naglašavam da je ovo ozbiljan interes tajkunsko-kriminalni­h struktura sa pojedinim državnim strukturam­a da rade ovo što rade - naveo je Ðukanović.

 ??  ?? Vladimir Ðukanović
Vladimir Ðukanović
 ??  ?? Andrej Vučić
Andrej Vučić
 ??  ?? Miroslav Aleksić
Miroslav Aleksić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia