Alo!

Balaševiae hteo DA SE UBIJE skokom u Dunav!

- DERBI FENOMEN FUDBALA (10)

Nekadašnji „saborci“iz grupe „Rani mraz“Đorđe Balašević i Bora Đorđević godinama nisu u dobrim odnosima, ali se u jednom slažu - obojica vole crveno-belu boju.

Balašević je u početku navijao za Vojvodinu.

- Uglavnom su moji drugari u školi bili partizanov­ci. U ponedeljak mi se nije mililo da izađem na odmor. Još kad bi crno-beli (po tradiciji) razvalili Vošu u Novom Sadu, prosto mi se nije živelo. Nekoliko puta me je samo nizak vodostaj Dunava sprečio da ripim s mosta. Tako je došlo do moje opredeljen­osti u derbiju. Prvo sam počeo da navijam protiv Partizana, pa tek onda za Zvezdu. Tipično srpski... Na sreću po mene, baš onda su se pojavili Džaja, Kule i ona družina. Da mi malo oporave ona demoralisa­na crveno-bela krvna zrnca - pričao je Đole.

Od Bore Čorbe čuo sam zanimljiv događaj s derbija. Prvo poluvreme Zvezda je dobila sa 1:0. U pauzi on sa društvom ode na pivo i navijači ga pitaju da prognozira šta će biti do kraja.

- Ćušnućemo im i drugi odgovori im.

Oni ga, kaže, časte flašom viskija koju je bio njima prošvercov­ao ispod jakne.

- Negde pred kraj sudija (pozlatila mu se pištaljka) odsvira postojeći (nepostojeć­i) penal za Zvezdu i mi dobijemo sa 2:0. Izvadim onaj viski i počnem da ga delim „grobarima“, da ih utešim. Vidim i Slobu Novakovića, bivšeg sudiju, kolegu književnik­a,

člana uprave Partizana, urednika TV „Bastilje“, inače zadrtog „grobara“i viknem mu: „Popij malo, Slobo, da ublažiš tugu“. Ispi*kara me čovek na pasja kola i to pred svetom. Nisam mu zamerio, razumem gubitnike, ali mi ni do danas nije jasno kako tako kulturan čovek može toliko da psuje - rekao je Bora Čorba.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Zamalo ripio s mosta: Đorđe Balašević
Zamalo ripio s mosta: Đorđe Balašević
 ??  ?? Peckao „grobare“: Bora Čorba
Peckao „grobare“: Bora Čorba
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia