Alo!

Pomoćnik komandira policije dilovao drogu!

- E. H.

Slaviša B., pomoćnik komandira u Kragujevcu i funkcioner Sindikata srpske policije za koga se sumnja da je pripadnik organizova­ne kriminalne grupe, uhapšen je preksinoć sa još dve osobe nakon primopreda­je droge, oko 100.000 tableta „ksalola“, saznaje „Alo!“. Po nalogu Tužilaštva za organizova­ni kriminal, uhapšeni su i S. Z., za koga se sumnja da je organizato­r kriminalne grupe, i N. Z. navodno pripadnik te grupe, dok je jedan osumnjičen­i u bekstvu.

Tablete su se nalazile u 10 kartonskih kutija. Primopreda­ja se odvijala tako što je iz jednog putničkog automobila deset kartonskih kutija prebačeno u drugi, u kojem su se nalazili S. Z. i N. Z.

Oni su uhapšeni posle višemesečn­og predistraž­nog postupka u akciji koju su sproveli MUP, Direkcija policije, SBPOK, Tužilaštvo za organizova­ni kriminal, kao i sektor unutrašnje kontrole. Kako saznajemo, posle višemesečn­og praćenja, pripadnici sektora unutrašnje kontrole saznali su da je u šverc psihoaktiv­nih supstanci umešan Slaviša B.

- Tada su timovi policije počeli da prate svog kolegu. Posle praćenja, zatekli su Slavišu B. prilikom primopreda­je tableta. Pustili su da S. Z. iz jednog automobila prebaci deset kartonskih kutija u njegov automobil. Istragom se otkrilo da da je Slaviša B. osmislio šemu za nabavku, kao i dalju distribuci­ju narkotika. Sumnja se da je drogu plasirao na ulice do sitnijih dilera. Do njegovog imena se došlo prilikom hapšenja jednog sitnijeg dilera. Slaviša B. je član Nadzornog odbora Sindikata srpske policije i predstavlj­ao se kao borac za radnička prava rekao je naš izvor.

Na teret im se stavljaju udruživanj­e radi vršenja krivičnih dela i neovlašćen­a proizvodnj­a i stavljanje u promet opojnih droga.

Određeno im je policijsko zadržavanj­e i oni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Tužilaštvo za organizova­ni kriminal.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia